Toeristenbelasting en forensenbelasting

Heeft u bijvoorbeeld een hotel, bed & breakfast, recreatiewoning of camping? Of biedt u op een andere manier tegen betaling slaapplekken aan? Dan betaalt u toeristenbelasting. Heeft u een gemeubileerde woning, maar staat u niet in de gemeente Hilvarenbeek ingeschreven? En is de woning meer dan 90 dagen per jaar voor u en uw gezin beschikbaar? Dan betaalt u forensenbelasting. 

Forensenbelasting

Aanslag forensenbelasting

U betaalt forensenbelasting voor het hele jaar. Veranderingen in uw situatie hebben geen invloed op hoeveel belasting u moet betalen.

Wat is een gemeubileerde woning

Een ‘gemeubileerde woning’ betekent dat er een toiletgelegenheid, wasgelegenheid en  kookgelegenheid aanwezig is. Daarnaast moet er aansluiting zijn voor elektriciteit en water. Een woning, met vastgestelde WOZ-waarde, maar ook een stacaravan, chalet of zomerhuisje, wordt gezien als een gemeubileerde woning voor de forensenbelasting.

Toeristenbelasting

Aangifte doen

U ontvangt na afloop van het kalenderjaar een uitnodigingsbrief om aangifte te doen. Hiermee kunt u het aantal overnachtingen in het voorafgaande jaar aan ons doorgeven. Wij berekenen daarna hoeveel toeristenbelasting u over dat jaar moet betalen.

Ontvangt u toeristen of arbeidsmigranten?

Wilt u een overnachtingsplaats beginnen in de gemeente Hilvarenbeek? Zoals een Bed & Breakfast. Of laat u arbeidsmigranten overnachten. U bent verplicht dit aan ons door te geven. Na afloop van het jaar sturen wij u een aangiftebiljet toeristenbelasting.

Tarieven forensenbelasting 2024

Waarde Tarief
tot € 65.000 € 382,40
€ 65.000 of meer € 792,40

Tarieven toeristenbelasting 2024

Onderkomen Tarief
Per persoon per overnachting € 2,65
Per persoon per overnachting in een groepsaccommodatie € 1,90
Per persoon per overnachting in een tent, camper of stacaravan € 1,90
Per persoon per overnachting op een camping € 2,15

Niet eens

Niet eens met de belastingaanslag? U kunt binnen zes weken vanaf de datum op uw aanslagbiljet bezwaar maken

Contact opnemen

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met ons.

Team Belastingen

E-mailadres: belastingen@hilvarenbeek.nl 

Telefoon: (013) 505 83 00