Overlijden aangeven

Als iemand overlijdt, moet dat binnen 6 werkdagen worden aangegeven bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de uitvaartverzorger dit. Maar ook nabestaanden kunnen aangifte van overlijden doen. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via (013) 505 83 00. De aangifte kost u niets.

Bent u uitvaartverzorger en doet u voor het eerst aangifite bij ons? Neem dan voor uw aangifte contact op met ons op (013) 505 83 00 of stuur een e-mail naar burgerzaken@hilvarenbeek.nl.

Wat u moet weten

Overlijdensakte

Is iemand overleden in de gemeente Hilvarenbeek? U kunt online een afschrift van de overlijdensakte opvragen.

Checklist 

Bij een overlijden heeft u te maken met veranderingen en regels. Een verklaring over erfrecht en nalatenschap regelt u bijvoorbeeld bij de notaris. De checklist overlijden van de Rijksoverheid biedt u een handig overzicht.

Aangifte levenloos geboren kind

U kunt uw levenloos geboren kind laten opnemen in de Basisregistratie Personen. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is, en ook niet hoe lang geleden dat was. Meer informatie hierover leest u op de website van de Rijksoverheid. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling burgerzaken via (013) 505 83 00 of via burgerzaken@hilvarenbeek.nl.