Woonzorgvisie: huisvesting voor inwoners met een zorgvraag

Er is in onze gemeente steeds meer vraag naar woningen die geschikt zijn voor inwoners die zorg nodig hebben. Daarom stellen we een woonzorgvisie op.

We vragen u om mee te denken over onze woonzorgvisie.

We vragen u om mee te denken over onze woonzorgvisie.

Er is in onze gemeente steeds meer vraag naar woningen die geschikt zijn voor inwoners die zorg nodig hebben. Dat komt doordat onze gemeente vergrijst en mensen met een zorgvraag steeds langer thuis blijven wonen. Er is meer behoefte aan zorg in de kernen en wijken. En aan nieuwe woonvormen tussen het traditionele verzorgingshuis en ‘gewoon zelfstandig wonen’ in. Daarom stellen we een woonzorgvisie op. In dit bericht leest u hier meer over.

In de woonzorgvisie komen vraagstukken over wonen en zorg aan bod: hoe realiseren we passende huisvesting voor inwoners met een zorgvraag? Wat is er nodig, nu en in de toekomst, om goede zorg en ondersteuning te bieden? Hoe ondersteunen we de saamhorigheid en het zorgen voor elkaar in onze kernen?

Heeft u een plan? Laat het ons weten

Bij het opstellen van de woonzorgvisie vragen we inwoners en lokale (professionele) partijen betrokken bij wonen en zorg om mee te denken. Daarnaast brengen we in beeld welke plannen er op dit moment onder inwoners zijn voor woonvormen voor mensen met of zonder zorgvraag. Heeft u (samen met anderen) een concreet plan en wilt u meedenken over de woonzorgvisie? Meld u aan via l.sibbes@hilvarenbeek.nl. Wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de woonzorgvisie? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Dat kan via www.hilvarenbeek.nl/woonzorgvisie. De eerste editie van de nieuwsbrief verschijnt halverwege juli. Bekijk een overzicht van al onze nieuwsbrieven.

Terug naar overzicht