Start archeologische opgravingen Gelderakkers 2

De archeologische opgravingen in het gebied Gelderakkers 2 in Hilvarenbeek zijn van start gegaan.

Van links naar rechts: Fokko Kortlang van ArchAeO, wethouder Leon van de Moosdijk en Niels Bouma van ADC ArcheoProjecten.

Op maandag 7 maart 2022 is ADC ArcheoProjecten uit Amersfoort in opdracht van de gemeente Hilvarenbeek gestart met archeologische opgravingen in het gebied Gelderakkers 2 in Hilvarenbeek.

Uit eerder uitgevoerd proefsleuvenonderzoek bleek al dat er in Gelderakkers 2 archeologische sporen van bewoning en begraving liggen. De sporen liggen onder de akkerlaag van nog geen meter dik en komen uit de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Het gaat hier om een periode van ongeveer 800 voor Chr. tot 1300 na Chr.

Goed omgaan met erfgoed

Wij vinden het belangrijk om goed om te gaan met dit erfgoed. Daarom voeren wij van 7 maart tot uiterlijk half mei 2022 deze opgraving uit. In de Hilverbode van deze week leest u meer over de opgravingen.

Rondleidingen archeologie

Binnenkort organiseren we samen met ADC ArcheoProjecten en Heemkundige Kring Hilvarenbeek-Diessen Ioannes Goropius Becanus rondleidingen voor inwoners. De planning hiervan is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden en de mogelijkheden om onder toezicht en begeleiding het terrein te betreden. De rondleidingen worden kort van tevoren aangekondigd via de social media kanalen van de gemeente Hilvarenbeek en de nieuwsbrief Gelderakkers 2.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de (resultaten van de) opgravingen, de rondleidingen en andere ontwikkelingen rondom Gelderakkers 2? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief Gelderakkers 2 via www.hilvarenbeek.nl/nieuwsbrieven.

Terug naar overzicht