Oogsttijd: meer landbouwverkeer op de weg

De oogsttijd is weer begonnen. En dat betekent dat landbouwers veel aan het werk zijn op het land.

Hierdoor is er meer landbouwverkeer op de weg en is de kans groot dat u deze voertuigen vaker tegenkomt. Het is belangrijk hier rekening mee te houden. De voertuigen zijn meestal groot, rijden met lagere snelheid en kunnen afslaan op onverwachte momenten. Daarnaast verliezen ze wel eens modder en dat kan gladheid op de weg veroorzaken.

Wat kunt u doen?

  • Hou voldoende afstand van het landbouwvoertuig.
  • Rij niet of langzaam over modder, vermijd abrupte stuurbewegingen.
  • Maak voldoende ruimte voor landbouwverkeer bij passeren of inhalen.
  • Haal niet in op smalle wegen of op wegen met veel fietsers of tegenliggers.

Wat doet de gemeente in de oogsttijd?

We geven extra aandacht aan de situatie op de wegen. We hebben spandoeken opgehangen en vertellen u over het landbouwverkeer via de Hilverbode en sociale media. De landbouworganisaties hebben we gevraagd om rekening te houden met andere weggebruikers en de veiligheid. Daarnaast houdt de politie een extra oogje in het zeil.

We werken verder aan alternatieve routes

De landbouwers zorgen voor vers voedsel op ons bord. Daarvoor zijn verkeersbewegingen nodig. En zolang we nog geen definitieve oplossing hebben voor alternatieve routes, moet het landbouwverkeer nog steeds door Hilvarenbeek heen. Zij kunnen niet anders. Ondertussen werken we gewoon door aan de definitieve oplossing(en) hiervoor. Zo zijn de vergunningen voor het verharden van zandpaden aan de westkant aangevraagd en loopt er momenteel een experiment op een deel van de provinciale weg om landbouwverkeer toe te staan.

 

 

Terug naar overzicht