Nieuwbouw Samenwijscentrum Doelakkers

Het college heeft het plan van aanpak vastgesteld. Op 9 november neemt de gemeenteraad een besluit.

Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw Samenwijscentrum Doelakkers. Pas geleden stelde het college het plan van aanpak vast en op 9 november neemt de gemeenteraad hierover een besluit. 

De verschillende scenario‚Äôs rondom de huisvesting van Samenwijscentrum Doelakkers zijn sinds 2019 in ontwikkeling. Het college stelde op 16 augustus 2023 een plan van aanpak vast voor de bouw van een nieuw gebouw voor de school en kinderopvang op de huidige locatie. In het plan van aanpak staat hoe we het project willen aanpakken en hoe het proces eruit ziet. 

Behandeling door commissies en raad

Op 12 en 26 oktober behandelen de commissies Ruimte en Samenleving het plan van aanpak Samenwijscentrum Doelakkers in hun plenaire vergaderingen. Op donderdag 9 november neemt de gemeenteraad een besluit. U bent welkom de vergaderingen bij te wonen op het gemeentehuis of kunt deze live volgen via ons raadsinformatiesysteem hilvarenbeek.notubiz.nl/live. De stukken kunt u voor de vergadering inzien via www.hilvarenbeek.nl/ris.

Het vervolg

De komende tijd bekijken we in de volgende projectfase aan welke eisen het nieuwe gebouw moet voldoen. We kijken we ook naar de omgeving. Dat doen we samen met onder meer de directie van de school en Stichting Samenwijs. Ook omwonenden denken en werken mee. We stellen een programma van eisen op, dat eind 2024 gereed is. Daarna start de ontwerpfase. We verwachten op dit moment dat de bouw in 2026 start en dat het gebouw in december 2027 wordt opgeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u op dit moment vragen, neem dan contact op met projectleider Job Dijkstra via j.dijkstra@hilvarenbeek of via het algemene telefoonnummer (013) 505 8300.

Wilt u op de hoogte blijven over de voorgang van het project? Aanmelden nieuwsbrief Samenwijscentrum Doelakkers
 

Terug naar overzicht