Jan van Gorp fiets- en wandelroute geopend

Wethouder Piet Machielsen opende vrijdag 12 mei officieel de Jan van Gorp fiets- en wandelroute.

De video over de Jan van Gorp fiets- en wandelroute

De opening vond plaats bij Gasterij De Nieuwe Hoef in Hilvarenbeek. Ontdek het Aards Paradijs van wonderkind Jan van Gorp met deze fietsroute (10 km) in combinatie met een wandellus van 5,5 km. VisitBrabant Routebureau heeft deze route ontwikkeld in samenwerking met Bezoek Hilvarenbeek, Gemeente Hilvarenbeek, Breda University of Applied Sciences (BUAS), Heemkundige Kring Hilvarenbeek – Diessen (met de toepasselijke naam Johannes Goropius Becanus) en lokale ondernemers. De route is onderdeel van de Sagen & Legenden routes; prachtige fiets- en wandelroutes in Brabant waar streekverhalen tot leven komen.

Over de route

In de zestiende eeuw werd in Hilvarenbeek een ‘wonderkind’ geboren. Johannes Goropius Becanus, ook wel Jan van Gorp genoemd. Jan had een enorme talenknobbel, een geweldige intuïtie en veel kennis van de natuur. Hij combineerde die kennis met gevoel en vond… het Aards Paradijs. Ontdek het verhaal van Jan van Gorp in Hilvarenbeek, waar u geniet van de natuur, eeuwenoude gebouwen, klimbossen en eten op de vele terrassen. Vanaf de Vrijthof in het centrum start u met de fiets, voor een 10 km lange fietsroute. Onderweg stopt u bij Gasterij De Nieuwe Hoef om te starten met de 5,5 km lange wandeling door de natuur van Roovertse Bergen.

'Ik ben trots op de prachtige route die met verschillende Hilvarenbeekse partijen tot stand is gekomen. Een route door onze schitterende natuur, langs interessante bezienswaardigheden en sfeervolle horecagelegenheden. Het is een route voor jong en oud, want met speelplek de Roovertse Bergen en de reuzenbank, is er ook voor kinderen onderweg genoeg te beleven', aldus wethouder Machielsen.

Fietsen en wandelen via de knooppunten

De fiets- en wandelroute is uitgezet via de Brabantse fiets- en wandelknooppunten. De route is online te bekijken en te downloaden via de speciale pagina's van VisitBrabant  en bezoekhilvarenbeek.nl. Ook is een gratis routebrochure te verkrijgen bij Bezoek Hilvarenbeek en diverse ondernemers in de gemeente. 

Terug naar overzicht