Informatieavond puberbrein goed bezocht

Er kwamen op donderdag 15 juni meer dan 60 ouders naar de ouderavond in Hilvarenbeek over het puberbrein. De komende periode is er regelmatig in onze gemeente een open inloop over het puberbrein.

Donderdag 15 juni kwamen meer dan 60 ouders naar de ouderavond over het puberbrein. De komende periode is er regelmatig een open inloop over het puberbrein in onze gemeente.

Donderdag 15 juni kwamen meer dan 60 ouders naar de ouderavond over het puberbrein. De komende periode is er regelmatig een open inloop over het puberbrein in onze gemeente.

Wethouder Overmans opende de avond in Cultureel Centrum Elckerlyc. Daarna werden herkenbare, korte optredens afgewisseld met informatie door de GGD, Novadic Kentron (verslavingszorg) en het jongerenwerk. Wat betekent deze tijd voor kinderen? Wat hebben ze nodig? Hoe kun je als ouder je kind ondersteunen? Hoe ga je om met stemmingswisselingen?

Grote veranderingen

In de uitleg werd duidelijk dat er bij de puber zowel lichamelijk, sociaal en cognitief veel verandert. Belangrijk voor de ouder om in gesprek te blijven maar waar nodig ook grenzen te stellen. Een hele uitdaging waarbij de grootste zorg van vele aanwezige ouders is dat hun kinderen drugs gaan gebruiken of in contact komen met verkeerde vrienden.

De avond was interactief zodat veel vragen direct konden worden gesteld. Door de humorvolle sketches van Helder Theater kwam er een mooie balans tussen de inhoud en de informatiebehoefte van ouders. De avond werd goed gewaardeerd.

Vragen? Kom naar de open inloop

Tijdens de bijeenkomst kregen ouders informatie over het gebruik van middelen zoals vapen en snus. Ouders of jongeren die meer willen weten over alcohol, drugs of gamen zijn van harte welkom op de open inloop. De open inloop is op 11 juli, 8 augustus, 12 september en 17 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur aan de Vrijthof 11 (zij-ingang). Een individueel gesprek met een medewerker van Novadic Kentron is hier mogelijk, de inloop is gratis.

Terug naar overzicht