Gemeenten gaan voor snelfietsroute F58

De snelfietsroute tussen Tilburg – Eindhoven – Laarbeek is een stap dichterbij.

Op de foto tekenen wethouder Ted van de Loo (links, gemeente Hilvarenbeek) gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen (midden, provincie Noord-Brabant) en wethouder Ad van Beek (gemeente Oirschot) de intentieovereenkomst.

De snelfietsroute tussen Tilburg – Eindhoven – Laarbeek is een stap dichterbij. Wethouders van de gemeenten Tilburg, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Oirschot, Best, Eindhoven, Son en Breugel, Nuenen en Laarbeek en de gedeputeerde mobiliteit van de provincie Noord-Brabant tekenden op woensdag 9 maart in Hilvarenbeek de intentieovereenkomst voor de 'snelfietsroute Wilhelminakanaal F58'.

Een snelfietsroute is een fietsverbinding met weinig obstakels, die ervoor zorgt dat je vlot op je bestemming aankomt. De F58 wordt onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes waar de provincie Noord-Brabant samen met de gemeenten aan werkt. Deze snelfietsroute loopt langs het Wilhelminakanaal en doorkruist onze kernen Biest-Houtakker en Haghorst.

Kosten

In eerste instantie had het college van Hilvarenbeek besloten om de intentieovereenkomst niet te ondertekenen. In de overeenkomst stonden kosten per gemeenten benoemd waar het college van Hilvarenbeek zich niet in kon vinden. De provincie Noord-Brabant heeft de intentieovereenkomst hierop aangepast. De verdeling van de kosten wordt opgenomen in de toekomstige bestuursovereenkomst.

Bestuursovereenkomst

De negen gemeenten en de provincie Noord-Brabant werken aan deze bestuursovereenkomst. Na de gemeenteraadsverkiezingen bereiden de nieuwe bestuurders afspraken voor over de kwaliteit van de route, de bekostiging ervan en de fasering van de aanleg. De definitieve afspraken leggen zij vast in de bestuursovereenkomst. Ook worden er afspraken gemaakt over de uitvoeringsplanning per gemeente.

De F58 wordt onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes waar de provincie Noord-Brabant samen met de gemeenten aan werkt. Lees meer informatie over de realisatie van snelfietsroutes in Brabant op www.sjees.nl/snelfietsroutes.

Terug naar overzicht