Gemeentelijke erepenning voor Carel Geenen

Carel Geenen uit Hilvarenbeek ontving op zaterdag 23 september een gemeentelijke erepenning.

Gemeentelijke erepenning voor Carel Geenen uit Hilvarenbeek

Zaterdag 23 september ontving de heer C.A.J. (Carel) Geenen uit Hilvarenbeek een gemeentelijke erepenning uit handen van burgemeester Weys. De heer Geenen kreeg de zilveren legpenning vanwege zijn bijzondere inzet voor de culturele samenleving van gemeente Hilvarenbeek.

Vereniging Lokale Omroep Hilvarenbeek

De heer Carel Geenen was op vrijwillige basis actief bij diverse organisaties binnen de gemeente, nadat hij in 2005 als inwoner van Hilvarenbeek was ingeschreven. Zo was hij vanaf datzelfde jaartal direct actief als voorzitter bij de Vereniging Lokale Omroep Hilvarenbeek. Daar maakte hij in roerige tijden schoon schip om in 2014 een gezonde vereniging achter te laten.

Cultureel Centrum Elckerlyc

Ook in 2005 (tot 2018) werd hij voorzitter bij de Stichting Openluchttoneel Hilvarenbeek. Ook hier blies hij nieuw leven in de vereniging, legde verbindingen met de andere kernen en was naast leider ook nestor, motivator,  probleemoplosser, decorbouwer, kortom: een onmisbare schakel in het geheel. In 2012 raakte Carel betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw Cultureel Centrum Elckerlyc. Bestuurder vanaf de start, nauw betrokken bij de beginfase waarin de plannen voor de bouw van een nieuw Cultureel Centrum in Hilvarenbeek werden gesmeed.

Deskundig op vele vlakken

In september 2013 werd het nieuwe Elckerlyc geopend. Zijn deskundigheid op vele vlakken, (bouwtechnisch inzicht, (people)management, financiƫn, organisatiestructuur en projectmanagement) zorgde er mede voor dat CC Elckerlyc het bruisende cultuurhart van gemeente Hilvarenbeek genoemd mag worden. Ook zijn bescheiden houding, zijn verbindende kwaliteiten en zijn luisterend oor droegen daaraan bij. In 2020 droeg hij het voorzittersstokje over. Een uitreiking van de erepenning tijdens het 10-jarige jubileum van CC Elckerlyc was dan ook een waardig eerbetoon aan zijn inzet voor deze zo belangrijke cultureel verbindende schakel van gemeente Hilvarenbeek.

Bridgeclub, Buurtbus en Stichting Ave

Ook was Carel Geenen van 2016 tot 2020 ook als voorzitter, penningmeester en spelend lid actief bij Bridgeclub de Hilver en vanaf 2017 tot heden ook te ontmoeten als vaste chauffeur bij de Buurtbus, om daarmee in de bereikbaarheid van de (kleine) kernen te voorzien. In 2021 bestuurde hij als interim voorzitter het ouderinitiatief Stichting Ave, een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of autismespectrumstoornis. Onder begeleiding van Carel Geenen kwam dit initiatief van de beginfase tot de waardevolle huidige thuisomgeving van de 9 bewoners.

Terug naar overzicht