Hulp bij de opvoeding

Heeft u vragen over de ontwikkeling of opvoeding van uw kind? En heeft u in de directe omgeving van u of uw kind geen hulp of ondersteuning gevonden? Samen met u bekijken onze medewerkers wat er nodig is.

Stelt u uw vraag liever telefonisch? Bel ons op 013 505 83 00.

Behandeling

Wanneer we uw vraag ontvangen, belt een van onze medewerkers u op. We bespreken uw vraag en onderzoeken samen wat er nodig is. Mogelijk kunnen we u na dit gesprek direct doorverwijzen. Of we maken met u een afspraak voor een huisbezoek. U kunt een familielid uitnodigen om bij dit gesprek aanwezig te zijn. Maar u kunt ook samenwerken met een cliƫntondersteuner.

Welke hulp

Hulp dichtbij

De gemeente biedt ondersteuning waar iedere inwoner gebruik van kan maken. Voor deze ondersteuning hoeft u niet te betalen. U heeft hiervoor ook geen toestemming nodig van ons of van uw zorgverzekeraar. Deze instanties denken met u mee en zoeken met u naar een oplossing. Daarnaast is op iedere school in Hilvarenbeek een Jeugd Ouder Opvoed Begeleider (JOOB) aanwezig. Bij deze begeleider kunt u terecht met vragen over de ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

Jeugdhulp

Wanneer ondersteuning dichtbij niet voldoende is, dan zijn er andere mogelijkheden. Gemeenten zorgen we voor verschillende vormen van jeugdhulp. Denk aan hulp aan huis voor ouders en kinderen. Of hulp vanuit de jeugd-GGZ.  In Midden-Brabant werken gemeenten samen. Meer informatie over  jeugdhulp in Midden-Brabant vindt u op de website Zorg in regio Hart van Brabant.

Geen kosten

  • Hulp dichtbij wordt betaald door de gemeente. U kunt er gratis gebruik van maken
  • Ook jeugdhulp voor kinderen beneden de 18 jaar kost u niets

Niet eens

Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? Dan kunt u een klacht indienen.

Op deze pagina