Hulp bij de opvoeding

Heeft u vragen over de ontwikkeling of opvoeding van uw kind? En heeft u in de directe omgeving van u of uw kind geen hulp of ondersteuning gevonden? Samen met u bekijken onze medewerkers wat er nodig is.

Stelt u uw vraag liever telefonisch? Bel ons op 013 505 83 00.

Behandeling

Wanneer we uw vraag ontvangen, belt een van onze medewerkers u op. We bespreken uw vraag en onderzoeken samen wat er nodig is. Mogelijk kunnen we u na dit gesprek direct doorverwijzen. Of we maken met u een afspraak voor een huisbezoek. U kunt een familielid uitnodigen om bij dit gesprek aanwezig te zijn. Maar u kunt ook samenwerken met een cliƫntondersteuner.

Welke hulp

Hulp dichtbij

De gemeente biedt ondersteuning waar iedere inwoner gebruik van kan maken. Voor deze ondersteuning hoeft u niet te betalen. U heeft hiervoor ook geen toestemming nodig van ons of van uw zorgverzekeraar. Deze instanties denken met u mee en zoeken met u naar een oplossing. Daarnaast is op iedere school in Hilvarenbeek een Jeugd Ouder Opvoed Begeleider (JOOB) aanwezig. Bij deze begeleider kunt u terecht met vragen over de ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

Jeugdhulp

Wanneer ondersteuning dichtbij niet voldoende is, dan zijn er andere mogelijkheden. In Midden-Brabant werken gemeenten samen. De gemeenten zorgen voor verschillende vormen van jeugdhulp. Denk aan hulp aan huis voor ouders en kinderen. Of hulp vanuit de jeugd-GGZ. Meer informatie over jeugdhulp in Midden-Brabant vindt u op de website Zorg in regio Hart van Brabant.

Geen kosten

  • Hulp dichtbij wordt betaald door de gemeente. U kunt er gratis gebruik van maken
  • Ook jeugdhulp voor kinderen beneden de 18 jaar kost u niets

Niet eens

Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? Dan kunt u een klacht indienen.

Contact

Team Wmo en Jeugd is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur via telefoonnummer (013) 505 83 00. U kunt ook een e-mail sturen naar wmoenjeugd@hilvarenbeek.nl

Op deze pagina