Hulp in uw dagelijks leven

Ervaart u problemen in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld in uw huishouden. Of omdat reizen met het openbaar vervoer moeilijker wordt. En heeft u in de directe omgeving geen hulp gevonden? Samen met u bekijken onze medewerkers wat er mogelijk is.

Stelt u uw vraag liever telefonisch? Bel ons op 013 505 83 00.

Behandeling

Wanneer we uw hulpvraag hebben ontvangen, belt een van onze medewerkers u op.  Samen bespreken we uw situatie. Mogelijk verwijzen we u naar een instantie die u kan helpen. Of we maken met u een afspraak voor een huisbezoek. U kunt een familielid uitnodigen om bij dit gesprek aanwezig te zijn. Maar u kunt ook samenwerken met een cliëntondersteuner.

Welke hulp is er

Hulp bij het huishouden

Als u zich niet kunt redden in het huishouden door ouderdom, ziekte of een handicap. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het schoonmaken van uw woning.

Vervoer

Is reizen lastig voor u, omdat reizen met het openbaar vervoer niet meer gaat? Onze Wmo consulent denkt met u mee over een oplossing zoals bijvoorbeeld een pas voor taxivervoer.

Rolstoel of scootmobiel

Als u een handicap of ziekte heeft waardoor u geen grote afstanden kunt afleggen, dan kan een rolstoel of scootmobiel mogelijk een oplossing zijn.

Woningaanpassing

Ervaart u door ziekte problemen in uw woning? Kunt u dit niet zelf of met hulp van anderen oplossen? Dan kunt u misschien uw woning laten aanpassen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een traplift of een douche-of toiletstoel.

Begeleiding in uw dagelijks leven

Vindt u het lastig uzelf thuis te redden? Of vindt het door psychische problemen moeilijk om contact te maken met anderen? Mogelijk kan iemand u ondersteunen bij situaties die u lastig vindt.

Eigen bijdrage

Hoogte U betaalt dit Aan wie
€ 20,60 Iedere maand Het Centraal Administratiekantoor

Meer informatie over uw eigen bijdrage

Meer informatie vindt u op de website van het Centraal Administratiekantoor.

Niet eens

Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? Dan kunt u een klacht indienen.

Contact

Team Wmo en Jeugd is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur via telefoonnummer (013) 505 83 00. U kunt ook een e-mail sturen naar wmoenjeugd@hilvarenbeek.nl