Zorgverzekering en energie via de gemeente

Wij hebben voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering afgesloten bij zorgverzekeraars CZ en VGZ. Daarnaast kunnen (alle) inwoners ook bekijken welke energieleverancier het beste past.

Zorgverzekering

Voor wie

Deze verzekering is er speciaal voor inwoners van de gemeente Hilvarenbeek met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

Heeft u een inkomen tot 120% van het sociale minimum? Dan krijgt u nog en extra korting op de maandelijkse premie. Als u kiest voor de laagste aanvullende verzekering, dan krijgt u een korting van € 15,- op de premie. Als u kiest voor één van de meer uitgebreide aanvullende verzekeringen, dan krijgt u een korting van € 30,- op de premie. 

Eigen risico

Als u gebruik maakt van deze collectieve verzekering, dan kunt u bij CZ ook gebruik maken van de gespreide betaling van het eigen risico. Of bij VGZ uw eigen risico herverzekeringen. 

Gespreide betaling bij CZ

Het eigen risico bedraagt € 385,-. U betaalt in de maanden van maart tot en met december elke maand € 38,50 extra. Als u zorgkosten betaalt waar het eigen risico voor geldt, dan wordt dat hiermee betaald. Als u in het jaar minder dan € 385,- eigen risico heeft moeten betalen, of helemaal niet, dan krijgt u het resterende bedrag vanzelf terug op uw rekening.

Verzekeren bij VGZ

U heeft dan een extra verzekering, waarvoor u een extra premie betaalt. Maar over het hele jaar is het totaal van deze extra premies minder dan € 385,-. U hoeft dan verder geen eigen risico meer te betalen. Maar als u minder dan € 385,- aan eigen risico heeft moeten betalen, dan krijgt u niets terug.

Deelnemen aan de collectieve zorgverzekering

Als u (nog) niet bent verzekerd bij CZ of VGZ, dan kunt u enkel in de periode van medio november tot en met 31 december 2023 overstappen.

Bent u al wel bij CZ of VGZ verzekerd, maar niet in de collectieve verzekering, dan kunt op elk moment in het jaar overstappen, maar alleen binnen uw bestaande verzekeraar. Dus als u bijvoorbeeld al bij CZ bent verzekerd, dan kunt u op elk moment overstappen naar de collectieve verzekering van CZ. Maar als u van CZ naar de collectieve verzekering van VGZ wilt overstappen, of andersom, dan kan dat alleen in de periode half november tot en met december.

Hoe kan ik deelnemen

U gaat naar de website www.gezondverzekerd.nl, en kies voor “Hilvarenbeek”. Daar kunt u zeer uitgebreid de verschillende pakketten langsgaan en bekijken welk pakket het best bij uw behoeften past. En u kunt dan ook eenvoudig uw overstap regelen.

Verzekering loopt vanzelf door 

De verzekering wordt aan het einde van het kalenderjaar automatisch verlengd. U hoeft daarvoor niets te doen.

Geef wijzigingen in uw inkomen door

Wanneer er iets aan uw situatie verandert, dan geeft u dit door aan Gezondverzekerd

Energie

Voor wie

Voor alle inwoners van de gemeente Hilvarenbeek.

Hoe werkt het

Overstappen is niet altijd nodig. Bij een vast energiecontract is de kans groot dat overstappen niet voordeliger is. Voor een variabel contract kan dat wel zo zijn. Goedkope energie helpt u met het beste advies voor uw situatie. Op www.gezondverzekerd.nl/energie kunt u zien hoeveel energie u nodig heeft, gebaseerd op de samenstelling van uw gezin en soort woning. Op basis van die informatie krijgt u een selectie van energieleveranciers die voor u misschien het meest gunstig zijn. 

Meer informatie

Ga naar de website van Gezond Verzekerd en kijk hoe u het beste kunt besparen op uw energiekosten. Via deze website kunt u ook contact opnemen met een adviseur (via telefoon en chat)

Op deze pagina