Riool verstopt

Komt in het toilet, bij de afvoer of bij de gootsteen het water omhoog? Mogelijk is uw riool verstopt. Het is belangrijk dat u er achter komt waar de verstopping zit. Een verstopping op uw eigen terrein moet u zelf oplossen. Een verstopping op gemeentegrond meldt u bij ons.

Wat u moet weten

Huurwoning

Neem contact op met de verhuurder van uw woning.

Opsporen verstopping

Zoek eerst uit of de verstopping op uw eigen grond zit of in grond van de gemeente. Meestal ligt het ontstoppingsstuk 80 centimeter onder de grond op de perceelgrens. Meer informatie vindt u op www.riool.info/Onderdelen. Kunt u het ontstoppingsstuk niet vinden? Neem dan contact op met ons.

Verstopping eigen grond

Graaf het ontstoppingsstuk op. Als het ontstoppingsstuk of de leiding (bijna) droog staat dan betekent dit dat de verstopping op uw eigen terrein of in uw woning zit. U bent als eigenaar zelf verantwoordelijk voor de riolering op uw stuk grond.

Drukriool

Brandt het lampje van de rioolkast? Geeft dit dan online aan ons door.

Verstopping voorkomen

U kunt verstoppingen in het riool zelf voorkomen. Zorg dat er geen luiers, maandverband, vochtige doekjes of olie en jus in terecht komen.

Overlast na regen

Hevige regen veroorzaakt soms overlast in huis. De riolering borrelt, het regenwater loopt via een wc of wastafel uw huis binnen of uw kelder loopt onder. U moet er zelf voor zorgen dat de huisriolering of ontluchtingsvoorziening goed werkt. Op www.riool.info vindt u wat u kunt doen.

Kosten

Een verstopping op gemeentegrond lossen wij op. U betaalt niets.
Als u zelf een bedrijf inschakelt betaalt u de kosten altijd zelf, ook als blijkt dat de verstopping in gemeentegrond zit.

Op deze pagina