Kinderraad

Sinds 2014 heeft gemeente Hilvarenbeek een kinderraad. In de kinderraad zitten 14 leerlingen uit de groepen 8 van de basisscholen in onze gemeente. Ieder jaar worden er nieuwe kinderraadsverkiezingen georganiseerd.   

Kinderen een stem geven

Wij vinden het belangrijk dat kinderen meedenken, meedoen, meepraten en meebeslissen over politieke of maatschappelijke onderwerpen die voor alle kinderen belangrijk zijn. En die van invloed zijn op hun (latere) leven. Zoals verkeer, milieu, veiligheid, wonen, werken, armoede, onderwijs, zorg, sport, cultuur en vrije tijd.

Dit jaar maak jij op een leuke manier kennis met het nemen van besluiten, het voeren van een debat, het bedenken van oplossingen en het werken aan een politieke opdracht. Ook ga je de grote gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders adviseren, zodat zij leren wat kinderen belangrijk vinden. 

Maak kennis met de kinderraad

Van links naar rechts achteraan: Myrthe van der Aa (griffier Kinderraad), Sterre Luijten, Saar Schilders, Joep Hoogveld, Burgemeester Weys, Luuk van den Broek, Diederik Weemers, Sara Fthawi Eyob
Voorste rij: Lars Wijten, Benjamin de Bruijn, Sarah van den Broek, Thomas Vugts, Sem Verboven, Vera Roefs, Joris Tulfer, Guus van Rooij

Vergaderen

De kinderraad vergadert vier keer per jaar samen met de burgemeester.

Volg de kinderraad