Jaarlijkse activiteitensubsidie aanvragen en verantwoorden

Ontvangt uw organisatie, vereniging of stichting een jaarlijkse subsidie van de gemeente? Dan is het nu weer tijd om deze subsidie aan te vragen. U vraagt de subsidie online aan. Hiervoor heeft u E-Herkenning nodig. Een ontvangen subsidie in 2023 moet u voor 1 mei verantwoorden.

Tijdens het toekennen van de jaarlijkse subsidie kijken wij naar de beleidsregels voor subsidieverlening. De beleidsregels voor 2025 zijn door het college vastgesteld. Hierin staan onder andere de subsidieplafonds (maximale financiële budgetten) per gemeentelijke doelstelling voor 2025 genoemd. Deze zijn nog niet definitief vastgesteld door de gemeenteraad. Dit gebeurt in november 2024 wanneer zij de begroting voor 2025 vaststellen. De regels voor het verstrekken van subsidies in 2025 worden bekendgemaakt onder de voorwaarde dat de gemeenteraad voldoende subsidieplafonds beschikbaar stelt.

Jaarlijkse subsidies kunt u ieder jaar aanvragen van 1 april tot 1 augustus. U vraagt dit aan in het jaar voordat de activiteit plaatsvindt.

Belangrijke ontwikkelingen en wijziging subsidiebeleidsregels gedurende 2024-2025

De regering is momenteel in debat over de Hervormingsagenda Jeugd. Hierover is nog geen akkoord bereikt. Daarnaast werken de gemeenten in onze regio samen aan de nieuwe inkoop WMO. Deze ontwikkelingen kunnen van invloed zijn op de mogelijkheden om subsidies te verkrijgen binnen WMO en Jeugd. En ook op de vastgestelde beleidsregels voor subsidieverlening in 2024 en 2025. De subsidiebeleidsregels en de subsidieplafonds die zijn vastgesteld, kunnen nog veranderen, of de prioriteiten kunnen verschuiven als gevolg van besluiten van de gemeenteraad.

Wat heeft u nodig bij de aanvraag?

  • E-Herkenning inloggegevens
  • KVK-nummer
  • IBAN rekeningnummer
  • Een activiteitenplan
  • Een begroting
  • Een dekkingsplan (overzicht van de inkomsten en uitgaven van uw activiteit)

Verantwoorden jaarlijkse subsidie tot 1 mei

Wanneer u in 2023 een subsidie van €5.000 of meer heeft ontvangen, moet u deze aan ons verantwoorden. U kunt hiervoor het ‘Verantwoordingsformulier’ gebruiken. U moet dit verantwoorde voor 1 mei van dit jaar.

Behandeling

Als uw subsidieaanvraag is behandeld en het college over alle jaarlijkse subsidies heeft besloten (in december 2024), sturen we u voor 1 januari 2025 een brief met het besluit. Het aanvraagformulier, verantwoordingsformulier en alle details over gemeentelijke subsidies vindt u op www.hilvarenbeek.nl/activiteitensubsidie. Vragen over subsidieverstrekking kunt u stellen aan Amela Mesic van de afdeling Samenleving. Zij is te bereiken via (013) 505 83 00 of via gemeente@hilvarenbeek.nl.

Terug naar overzicht