Zwerfafval

Samen met u gaan we het zwerfafval in onze gemeente verminderen.

Wat wij doen

Wij organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud. Bijvoorbeeld opruimexcursies of gastlessen op scholen. De nadruk ligt op het samen schoon, mooi en gezond houden van onze leefomgeving. De campagne Hilvarenbeek schoon! betalen we met geld dat we krijgen vanuit het Afvalfonds

Wanneer?

Vanwege de Coronamaatregelen gingen veel activiteiten helaas niet door. We hopen snel weer activiteiten te plannen. Zodra dit het geval is, dan leest u dit op deze pagina.

Wat u zelf kunt doen

Opruimen met familie of vrienden

Wij helpen jullie graag met het uitlenen van opruimspullen. Zoals hesjes zodat u opvalt in het verkeer. Of prikkers en handschoenen. Grotere groepen kunnen ook een zwerfafvalkar lenen. Schoonmaakinitiatieven van inwoners geven we een kleine beloning.

Meedenken

Heeft u een leuk idee voor het voorkomen, verminderen of opruimen van zwerfafval? Wat fijn! Neem dan contact met ons op. We helpen en denken graag mee over de mogelijkheden.

Word ZAPPER

Oftewel een ZwerfAfvalPakker. Bijvoorbeeld in uw eigen straat of wijk. Maar het kan ook bij de sportvereniging of in het buitengebied. Afval mag u afgeven bij de milieustraat aan de Bukkumweg 28 in Hilvarenbeek. Als u het niet zelf kunt inleveren dan halen we het afval bij u op. Neem dan contact met ons op

Meer informatie

Vragen?

Stuur een e-mail naar gemeente@hilvarenbeek.nl

Op de hoogte blijven?

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven over de campagne en de activiteiten.