Jongerencampagne 'Tot ik erover ging praten'

Home > Voor Bewoners > Jongerencampagne 'Tot ik erover ging praten'

Jongerencampagne 'Tot ik erover ging praten'

Niet lekker in je vel? Praat erover!

Je bent waarschijnlijk op deze pagina gekomen vanuit de campagne die je gezien hebt in Hilvarenbeek of via social media. Wij vinden het belangrijk dat het goed gaat met álle jongeren in onze gemeente en willen ons daar dan ook voor inzetten. Tijdens de coronacrisis merken we dat veel jongeren het zwaarder hebben dan anders. Daarom zijn we deze campagne gestart, samen met jongeren. Om te laten zien dat er altijd hoop is, dat dit gevoel niet voor eeuwig duurt en dat er over praten écht helpt.

Je bent niet de enige!

Voel jij je eenzaam? Futloos? Heb je last van depressieve gevoelens? Merk je dat je vlucht in werk, gamen of verdovende middelen? En wat doe je als dat gevoel niet meer weggaat? Dan is het bezoeken van deze pagina al een hele goede stap! Je denkt nu misschien dat je de enige bent die hier mee rondloopt, maar dat is niet zo. Veel jongeren (1 op de 15) hebben te maken met een dip, donkere gedachten of depressieve gevoelens.

Ik dacht dat ik de enige was met donkere gedachten. Layla (26)

Tot ik er over ging praten…

Begin met praten over je gevoelens. Niet makkelijk, maar praten helpt. Écht. Het delen van je gevoelens zorgt ervoor dat je er niet meer alleen voor staat. Maar hoe begin je ermee? En bij wie kun je dan terecht? Het is vooral belangrijk dat je naar iemand toe stapt die jij vertrouwt. Dat kan je huisarts zijn, een goede vriend, een vertrouwenspersoon op school, de buurvrouw of een sportcoach. Om je te helpen zetten we hieronder een aantal opties op een rij. 

 • Iemand uit je eigen omgeving: misschien kun je met je (schoon)ouders, verzorgers, mentor, collega’s en/of vrienden praten. Heb je iemand in je omgeving met wie je zou willen praten, maar weet je niet goed hoe? Bekijk het stappenplan van hey het is oke. 
   
 • Dorpsondersteuner: in iedere dorpskern werkt een zogenoemde 'dorpsondersteuner'. Hier kun je terecht met ál je hulpvragen. Alles wat je bespreekt is vertrouwelijk. Bekijk wie er als dorpsondersteuner in jouw dorp werkt. 
   
 • ENA - powered by HEBE: Even Niet Alleen is een groep jongeren in Hilvarenbeek die samenkomen als lotgenoten. Niet alleen om te kletsen over wat je doormaakt, maar vooral ook om het leuk te hebben. Stuur een appje naar Michelle (jongerenwerker): 06-83168972. Zij neemt dan contact met je op.
   
 • Huisarts: gaat het al een langere tijd niet goed met je? En maak je je zorgen? Dan kan het fijn zijn om met je huisarts te praten. Hij of zij kan je ook doorverwijzen naar extra hulp. 
   
 • MindYoung: neem een kijkje op MindYoung over alles over je mind. Voor en door jongeren. Wil je er anoniem over praten? Dan kun je bellen of chatten met Mind Korrelatie.
   
 • 113: zie je het echt niet meer zitten? En wil je liever anoniem met iemand praten? Dan kun je 24/7 chatten of bellen met de hulpverleners van 113. 
  Ben jij of iemand in je omgeving in acuut levensgevaar door dat jij of iemand anders het niet meer ziet zitten? Bel dan 112. 

Deze campagne is samen met jongeren van HEBE ontwikkeld. De quotes zijn gebaseerd op echte verhalen van jongeren uit onze gemeente.