Sociaal werker ContourdeTwern (22-07-2019)

Home > Voor Bewoners > Hulp is dichterbij dan u denkt > Sociaal werker ContourdeTwern

Sociaal werker ContourdeTwern (22-07-2019)

Marie-Jeanne Zuidervaart

De focus van Marie-Jeanne ligt op kwetsbare inwoners in onze gemeente, van alle leeftijden.

 “Ik zet me in voor de informele zorg, mantelzorgondersteuning, mantelzorgcompliment, dementie, de Bikse en Diessense Kamers, de Vergeten Tuin en Zondagse Ontmoetingen. Deze activiteiten zijn nauw met elkaar verbonden”, vertelt Marie-Jeanne. “Verder bemiddel ik inwoners naar vrijwilligerswerk en breng ik de activiteiten onder de aandacht in de media. Ik organiseer ook mede de formuliereninloop op donderdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur, bij Vrijthof 11. We krijgen de meest uiteenlopende vragen, die mijn collega’s en ik zo goed mogelijk proberen op te lossen”. 

Mensenmens

Zorgvragers moeten langer thuis blijven wonen, wat veel vraagt van mantelzorgers. “De kracht zit ‘m in het samen zorgen voor. Bijvoorbeeld een echtpaar van bijna 100 woont nog zelfstandig. Ze hebben fantastische mantelzorgers, maar zijn wel kwetsbaar. Regelmatig komen er vrijwilligers langs voor een gezellig praatje en voor het tuinonderhoud. Daar helpen we graag bij en zo staan mantelzorgers er niet alleen voor”, legt ze uit.  “Gaaf om te mogen doen, want ik hou van mensen en wil graag iets voor ze betekenen.” 

Enthousiast

Ze vindt het geweldig dat ze verschil mag maken binnen een kleinschalige gemeenschap als Hilvarenbeek. “Hoe het hier werkt in een hechte gemeente, maakt dat je er helemaal voor gaat. Ik ken steeds meer mensen en mensen zijn met ons aanbod bekend”, aldus Marie-Jeanne. “U kunt uw vragen ook stellen op dinsdagavond 2 april aanstaande in Partycentrum Hercules in Diessen, op de informatieavond voor mantelzorgers. Geen enkele vraag is vreemd. Van harte welkom.”

 
Heeft u een vraag waarmee Marie-Jeanne u kan helpen?  Bel naar 013-5058319, 06-83168873 of mail naar mariejeannezuidervaart@contourdetwern.nl. Ze is op maandag, dinsdag en donderdag op Vrijthof 11 te vinden!