Maatschappelijk werker (31-01-2019)

Home > Voor Bewoners > Hulp is dichterbij dan u denkt > Maatschappelijk werker

Maatschappelijk werker (31-01-2019)

Marjolein de Jong

Marjolein kan u helpen bij vragen over opvoeden en gezin, budgetcoaching, financiën, relatieproblemen, rouwverwerking of eenzaamheid.

“Ik ondersteun bij alledaagse uitdagingen en problemen,” zegt Marjolein. “Ik begeleid jong en oud naar beter. Onlangs hielp ik bijvoorbeeld een inwoner die schulden had. Samen maakten we een overzicht van zijn financiële situatie, om hem te helpen.”

Altijd in de buurt

Marjolein werkt nauw samen met de beroepskrachten van ContourdeTwern, de GGD, MEE, thuiszorg en wijkverpleegkundigen, huisartsen en de gemeente. “Samen garanderen we een breed aanbod”, zegt Marjolein. “Zo kunnen we in het dorp, dichtbij mensen, veel bieden. Afhankelijk van wat inwoners prettig vinden, kom ik bij mensen thuis of we spreken af bij basisschool Starrebos aan de Schoolstraat in Hilvarenbeek.”

Aanspreekpunt op de basisschool

Naast maatschappelijk werker denkt Marjolein als JOOB (Jeugd Ouder Opvoed Begeleider) mee over de zorg aan kinderen. ‘JOOB’ is bedacht door basisschoolleerlingen van Starrebos. Ook begeleidt zij kinderen voor korte of langere tijd. Is er echt meer nodig, dan zoekt Marjolein samen met ouders en kind naar passende specialistische hulp. “Ik werk nog maar kort in Hilvarenbeek”, zegt ze. “Toch weten mensen me al aardig te vinden, maar hopelijk wordt dat nog meer.” Marjolein werkt op donderdagochtend in de even weken op basisschool de Doelakkers, op maandagmiddag in de even weken op de Vlinderakker in Biest-Houtakker en op dinsdag maandelijks op basisschool Sint Jozef in Haghorst.

Heeft u een vraag voor Marjolein de Jong of een van haar collega’s? Neem dan contact op via 06-43359003 (het rechtstreekse nummer van Marjolein), 073-6444244 (algemeen).