Jongerenwerker (26-02-2019)

Jongerenwerker (26-02-2019)

Michelle la Vallette

“Ik richt me op jongeren tussen de 12 en de 27 jaar, die bijvoorbeeld graag iets voor de gemeente willen doen.

Zoals het organiseren van activiteiten voor leeftijdsgenoten. Ook diegenen met een hulpvraag wat betreft sociaal netwerk, schulden, verslaving, mantelzorg etc., kunnen bij mij terecht. Wat de jongere zelf wil, staat centraal”, legt ze uit. “Iedere jongere heeft wel eens ondersteuning nodig. We zoeken samen naar een oplossing, eventueel met hulp van een beroepskracht met kennis over financiën, mantelzorg of verslavingsproblematiek.”

Gedreven

Jongeren zijn blij met Michelles ondersteuning. “Voor een jongen die 2 jaar geleden uit huis geplaatst is, ben ik bijvoorbeeld de enige uit die periode die nog contact met hem heeft”, vertelt ze. “Omdat ik zelf nog jong ben, sta ik dicht bij deze jongeren. Ik praat met hen over diverse onderwerpen, waardoor geen enkele vraag voor hen taboe is. Verder ben ik open, eerlijk, nieuwsgierig en altijd enthousiast om nieuwe jongeren te leren kennen. Veel van de door hen georganiseerde activiteiten, zijn succesvol en komende maanden komen er nog veel leuke activiteiten aan.” Ook ondersteunt Michelle samen met een aantal Beekse jongeren de jonge statushouders, zodat zij zich welkom voelen in onze gemeente.

Heb je een vraag, wil je een activiteit organiseren of denk je dat Michelle kan helpen om een oplossing te vinden? Neem dan met haar contact op via 06-83168972, michelle@r-newt.nl of via Facebook: Michelle RNewt. Zij is er voor jou en alles wat je vertelt, blijft onder vier ogen. Kijk voor meer informatie op www.r-newt.nl.