Jongerenregisseur (20-12-2018)

Jongerenregisseur (20-12-2018)

Jolijn Vugts

Jolijn is jongerenregisseur. Ze kan jongeren tussen 18 en 27 jaar helpen bij vragen over alles waar ze tegenaanlopen zoals werk, inkomen, opleiding en zorg.

“Dit kunnen heftige problemen zijn, maar ook hulp bij de keuze van een vervolgopleiding , het vinden van een baan na je studie en alles er tussenin.  Juist in deze leeftijdscategorie is het bepalend iemand loopbaanondersteuning te bieden om terug te komen in zijn of haar eigen kracht. Door jongeren een duwtje in de rug te geven, kun je veel voor hen betekenen”, ervaart ze.

Zelfvertrouwen

Jolijn merkt de dankbaarheid van deze doelgroep als ze met haar in contact komen en ook netwerkpartners worden van haar enthousiast. “Zo zag een jongen met autisme op tegen zijn stageperiode en was bang voor uitval. Ter voorkoming regelde ik coaching via de Wmo, zodat hij na de zomer met zijn stage kon beginnen”, noemt ze als voorbeeld. “Verder hielp ik een meisje dat een thuisstudie doet aan het vinden van een stageadres, waardoor ze haar studie kan afronden. En ik motiveerde een HBO-student om tóch af te studeren en ondersteunde hem bij het zoeken naar een baan. Daar haal ik energie uit.”

Ondersteuning via Jolijn is gratis en vrijblijvend. “Vanuit mijn rol kan ik maatwerk aanbieden, zonder een vast stramien te moeten volgen”, laat ze weten. “Ik leg makkelijk verbindingen, denk creatief en verwijs zo nodig door naar de gemeente of andere instanties.”

Contact?

Heb je een vraag en denk je dat Jolijn jou kan helpen? Neem dan met haar contact op via Whatsapp of telefoon: (06) 11 46 32 12, jolijn@jpmb.nl, of via de website www.jpmb.nl. Ze is er voor jou en kijkt graag met je mee hoe je geholpen kunt worden! Ook ouders en familieleden mogen haar benaderen.