Dorpsondersteuner Haghorst (30-10-2018)

Home > Voor Bewoners > Hulp is dichterbij dan u denkt > Dorpsondersteuner Haghorst

Dorpsondersteuner Haghorst (30-10-2018)

Veerle van der Loo-Moeyaert

Sinds november 2017 is Veerle het aanspreekpunt voor inwoners van Haghorst, die vragen hebben over ondersteuning.

 “Ik ben makkelijk bereikbaar en leg verbindingen tussen diverse bewoners, initiatieven of met andere professionals. Soms  koppel ik inwoners met een hulpvraag aan vrijwilligers. Ik krijg heel uiteenlopende vragen en zoek daar samen met de inwoner een antwoord op. Ik pak zowel individuele vragen op als vragen vanuit de gemeenschap , zoals het regelen van een derde AED kast, aan de Moergestelseweg 20B (bij champignonkwekerij Claassen)”, vertelt ze.“Jong en oud kan bij Veerle aankloppen, voor informatie over  hulpmiddelen, zorg- en opvoedingsvragen, het invullen van formulieren en financiële ondersteuning. “Indien nodig verwijs ik inwoners door, bijvoorbeeld naar een JOOB (jeugd opvoed-opgroeibegeleider)  de gemeente of naar initiatieven zoals Zuster, een uitleenpunt voor hulpmiddelen.”

De eerste stap zetten

Mensen voelen zich soms bezwaard om contact met me op te nemen. Ik wil graag dat mensen bij mij aankloppen. Het is mijn werk”, zegt ze. “Ik probeer zo goed mogelijk op vragen in te gaan en kan goed luisteren en geef niet snel op. Ik werk samen met HALLO Haghorst en Wij-Wel die zich ook inzetten voor zorg en welzijn. De vijf dorpsondersteuners in de gemeente  staan elkaar ook bij. Ieder heeft een eigen aandachtsgebied. Zo kunnen we inwoners goed ondersteunen of adviseren.

Contact opnemen?

Heeft u een vraag aan Veerle? Of zou haar als vrijwilliger af en toe willen bijstaan voor een andere inwoner uit Haghorst? Dan kunt u haar benaderen via 06-24744397 of dorpsondersteunerhaghorst@gmail.com. Tevens is zij bereikbaar via facebook of de app. Veerle is er voor u en alles wat u vertelt, blijft onder vier ogen.