Dorpsondersteuner Esbeek (20-12-2018)

Home > Voor Bewoners > Hulp is dichterbij dan u denkt > Dorpsondersteuner Esbeek

Dorpsondersteuner Esbeek (20-12-2018)

Mariet Pulles

Mariet is de eerste vraagbaak voor inwoners van Esbeek die vragen hebben over ondersteuning. Ze kijkt samen met u naar een oplossing.

Als dorpsondersteuner slaat Mariet een brug tussen de inwoners van Esbeek en de gemeente, instellingen, vrijwilligers en lotgenoten. “Ik ben de eerste vraagbaak voor als mensen het niet meer weten en kijk samen met hen naar een oplossing. Het geeft me voldoening als zij hun vragen over zorg en welzijn bij mij neerleggen en als ik hen snel en naar tevredenheid kan helpen. Ik ga meteen met hulpvragen aan de slag, tenzij het langer kan wachten”, zegt ze. “Voorbeelden van hulpvragen zijn: ‘Hoe moet het straks als ik thuiskom na een revalidatieperiode?’, ‘Waar kan ik terecht voor huishoudelijke ondersteuning?’ en ‘Ik zie door de bomen het bos niet meer. ’. Soms schakel ik professionals van andere organisaties in zoals de gemeente, GGD, MEE, Juvans, ContourdeTwern, huisartsen, vrijwilligers of familieleden.”

Geheimhoudingsplicht

Inwoners weten Mariet wel te vinden of ze komen haar op straat tegen, bij Schuttershof of bij evenementen. “Hun verhalen zijn bij mij veilig en alles blijft vertrouwelijk. Veel mensen denken dat ik er alleen ben voor senioren, maar iedereen kan bij mij aankloppen. Een tijdje geleden hadden mensen die pas in Esbeek kwamen wonen veel vragen. Inmiddels wordt de hulp opgepakt met hun familie of door vrijwilligers”, merkt ze. “Met de andere dorpsondersteuners in de gemeente heb ik nauw contact. Bij moeilijke situaties, vragen we elkaar om advies. Wat de één niet weet, weet de ander.”

Contact?

Heeft u een vraag en denkt u dat Mariet Pulles u kan helpen? Neem dan met haar contact op via (013) 516 94 38 / (06) 22 39 49 66 of esbeekdorpsondersteuner@gmail.com. Zij is er voor u en alles wat u vertelt, blijft onder vier ogen. Wellicht kan Mariet u helpen een oplossing vinden.