Coördinator sportcoachteam Hilvarenbeek (22-07-2019)

Home > Voor Bewoners > Hulp is dichterbij dan u denkt > Coördinator sportcoachteam Hilvarenbeek

Coördinator sportcoachteam Hilvarenbeek (22-07-2019)

Tjalle Hoogsteen

U komt Tjalle en de andere sportcoaches tegen op de basisscholen en in de kinderopvang in de gemeente.

Ze geven sportlessen aan de Beekse basisschoolkinderen. “Wij werken samen met zowel de scholen als de sportverenigingen. We stimuleren de kinderen zo om na school bij de verenigingen te gaan sporten. Bewegen is gezond.  Binnen de verenigingen coachen we jonge trainers en we organiseren evenementen in de wijk”, noemt Tjalle. “Ons sportcoachteam bestaat uit 8 personen die werken aan sportstimulering van kinderen. We hebben ook een sportcoach die gespecialiseerd is in het sporten voor (kwetsbare) ouderen.”

Erkenning

Zelf verzorgt hij dinsdags de gymlessen op basisschool Sint Jozef in Haghorst. “Leerlingen vinden het leuk”, merkt Tjalle. “De gehanteerde beweegmethode bevat leuke manieren om te bewegen en er komen steeds meer sportactiviteiten voor de jeugd.” Tevens is hij als coördinator aanspreekpunt voor alle projectpartners: waaronder onderwijs, kinderopvang, gemeente, sportraad, verenigingen en jongerenwerk. “Verder leid ik het team, zorg ik voor scholing van de sportcoaches en bewaak ik de kwaliteit van de bewegingslessen”, vertelt Tjalle.

Promotie

Het sportcoachteam staat open voor nieuwe sportieve plannen en denkt graag mee. “Mijn werkzaamheden buiten de gymlessen verricht ik verspreid over de week. Bovendien sluit ik aan bij diverse overleggen, zoals die van de sportraad. Deze bijeenkomsten vinden veelal ’s avonds plaats. Aandacht voor sport en gezondheid is altijd goed.”

Stimulans

In het nieuwe schooljaar implementeren de sportcoaches de MQ-test om de motorische ontwikkeling van de Beekse jeugd te monitoren. “Met hulp van het project Sjors Sportief gaan we een boekje uitbrengen met het sport- en cultuuraanbod in de gemeente”, voegt Tjalle toe. Houd de website www.sjorssportief.nl in de gaten.

Vragen?

Heeft u een vraag aan Tjalle over de mogelijkheden voor uw kinderen of uzelf om te sporten en bewegen in de gemeente? Mail of bel naar tjalle.hoogsteen@beweegburo.nl of 06-16024265. Voor vragen over bewegen voor ouderen stuurt u een mail naar ine.vanliempd@beweegburo.nl of belt u naar Tjalle.