Consulenten mentale gezondheid (30-10-2018)

Home > Voor Bewoners > Hulp is dichterbij dan u denkt > Consulenten mentale gezondheid

Consulenten mentale gezondheid (30-10-2018)

Sandra Atteveld en Mariet Bastiaansen

De consulenten mentale gezondheid van MEE en Indigo zijn er om u te helpen mentaal gezond te blijven of weer te worden.

Even voorstellen

“Ik werk hier vanuit Indigo Brabant (een organisatie voor het leren omgaan met mentale problemen) als consulent mentale gezondheid bij de gemeente en in de kernen. Ik beschik over kennis en vaardigheden wat betreft geestelijke gezondheid en kan inwoners of hun familieleden daarbij helpen”, legt Mariet uit.

Sandra werkt vanuit MEE voor onze gemeente en ondersteunt inwoners met een (licht) verstandelijke beperking en hun familieleden. “Mariet en ik ondersteunen inwoners  die psychisch, lichamelijk of in hun gedrag kwetsbaar zijn. Wij vormen de schakel tussen gemeente, inwoners en de zorginstellingen”, vertelt Sandra.

Aan de keukentafel

In de gemeente Hilvarenbeek is er ruimte voor iedereen. Ook voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. “Iedereen kan zich weleens kwetsbaar voelen”, weet Mariet. “Het is belangrijk dat inwoners vroegtijdig hulp kunnen inroepen of aan elkaar kunnen bieden. Als we problemen sneller onderkennen, kan herstel eerder beginnen, waar nodig met passende zorg. Daaraan helpen we graag mee. Als professionele hulpverleners dragen wij onze kennis over en denken we mee aan de keukentafel bij de inwoner”, aldus Sandra.

Contact opnemen

Heeft u een vraag en denkt u dat Mariet Bastiaansen of Sandra Atteveld u kan helpen? Neem dan met hen contact op via het algemene nummer van de gemeente 013-5058300 en vraag naar Mariet of Sandra. Zij zijn er voor u en alles wat u vertelt, zal vertrouwelijk behandeld worden. Wellicht kunnen Mariet en Sandra u helpen een oplossing te vinden.