Consulent Mantelzorg (03-09-2020)

Consulent Mantelzorg (03-09-2020)

Marjolein Lammers

Heeft u als mantelzorger behoefte aan een gesprek? Dan kunt u terecht bij onze mantelzorgconsulent Marjolein Lammers.  

De gemeente helpt mantelzorgers een handje

Zorgt u voor iemand die dat zelf niet meer kan? Doet u dat met alle liefde en plezier, maar loopt u wel eens tegen uitdagingen aan? Misschien kost het veel tijd, kent u niet alle regelingen of maakt het u soms emotioneel? Kunt u hier wel wat hulp, tips en adviezen bij gebruiken? De gemeente staat voor u klaar met mantelzorgondersteuner Marjolein Lammers. Zij kan u helpen, uw vragen beantwoorden of gewoon een luisterend bieden.

Wanneer bent u mantelzorger?

U bent mantelzorger als u langer dan drie maanden intensief voor iemand anders zorgt. Bijvoorbeeld een zieke partner, familielid of goede vriend.

Wat is mantelzorg?

Heeft u langdurig de zorg voor een ander, zoals een zieke partner of ouder? Of heeft u een gehandicapte broer of buurjongen op wie u wel eens past of waar u dingen mee onderneemt? Dan bent u mantelzorger.Mantelzorg verlenen betekent extra taken, bezorgdheid en gaat gepaard met emoties.Dit hoeft geen probleem te zijn maar soms zorgt het voor overbelasting.

Wat doet onze mantelzorgondersteuner?

Onze mantelzorgondersteuner komt bij u thuis en luistert naar uw verhaal. Zij denkt mee in oplossingen waar nodig. Ook kent zij de weg in zorgland en helpt u de goede weg op richting gepaste hulp. U mag bij Marjolein in vertrouwen uw hart luchten. U kunt haar op elk moment benaderen, ook als het mantelzorgen goed gaat en u geen extra druk of uitdagingen voelt. Het is altijd goed om ondersteuningsmogelijkheden voor nu óf voor in de toekomst te bespreken. Gesprekken met Marjolein zijn vrijblijvend en gratis. Vind u het wel spannend om met een onbekende in gesprek te gaan over uw situatie? Dat begrijpen we natuurlijk. U kunt altijd een kennismaking met Marjolein afspreken om te kijken of het klikt.

Contactgegevens

Marjolein Lammers werkt op dinsdag- en donderdagochtend en is bereikbaar via (013) 505 83 00.
U kunt haar ook een mail sturen op m.lammers@hilvarenbeek.nl. Meer info over andere ondersteuning die de gemeente biedt? Kijk op www.hilvarenbeek.nl/hulpdichtbij.