Zorg voor jezelf, zorg voor elkaar

Home > Voor Bewoners > Coronavirus - publicaties > Zorg voor jezelf, zorg voor elkaar

Zorg voor jezelf, zorg voor elkaar

Een bericht van burgemeester Weys over de situatie rondom het coronavirus begin september 2020.

In de laatste weken van augustus werden er acht besmettingen in Hilvarenbeek vastgesteld. Dat is een behoorlijke stijging vergeleken met de weken daarvoor. Zeker omdat op datzelfde moment in verschillende gemeenten de cijfers stabiel bleven of zelfs alweer wat afvlakten.

Ik plaatste daarom vorige week een bericht op Facebook met de oproep om u aan de maatregelen te blijven houden:

In de afgelopen dagen is het aantal coronabesmettingen in de gemeente Hilvarenbeek behoorlijk toegenomen. Ik wil onze inwoners vragen om samen verdere besmetting tegen te gaan. Houdt 1,5 meter afstand, laat je testen en blijf thuis bij klachten en volg de adviezen en richtlijnen van het RIVM. Zorg voor jezelf, zorg voor elkaar!

Ik vond - en vind - het belangrijk dat we alert blijven en dat iedereen zijn gezonde verstand blijft gebruiken. We zien namelijk dat het virus onherroepelijk toeslaat wanneer we de maatregelen laten verslappen.

Natuurlijk weet ik dat er mensen zijn die kritisch zijn op de maatregelen en adviezen. Dat merkte ik vorige week ook in de reacties op Facebook. Ik heb daar begrip voor. Sterker nog: kritische reacties zijn van harte welkom. Ze houden ons als beleidsmakers namelijk scherp. Het laat echter onverlet dat we het met zijn allen samen moeten blijven doen.

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Doet u het niet voor uzelf, doe het dan voor anderen.