Met kinderen over corona praten

Home > Voor Bewoners > Coronavirus - publicaties > Met kinderen over corona praten

Met kinderen over corona praten

Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende tijden. Voor kinderen zien de dagen er heel anders uit dan zij gewend zijn. Daarnaast maken zij zich ook zorgen. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? Hoe praat je met hen over de impact van het virus? Op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie staan adviezen en informatie van verschillende experts en organisaties op een rij.

Als thuis de spanningen oplopen

De maatregelen tegen het coronavirus hebben een enorme invloed op ons leven. Je hebt minder contact met anderen, zit thuis meer op elkaars lip. Daardoor kunnen de spanningen thuis flink oplopen. Het Nederlands Jeugdinstituut geeft tips voor ouders, kinderen en beroepskrachten. Kijk eens op www.nji.nl.

Steffie

Op de website corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. Ook voor kinderen is de informatie goed te volgen.

Jongerencampagne: 'Tot ik erover ging praten'

Niet lekker in je vel? Praat erover! Tijdens de coronacrisis merken we dat veel jongeren het zwaarder hebben dan anders. Daarom zijn we deze campagne gestart, samen met jongeren. Om te laten zien dat er altijd hoop is, dat dit gevoel niet voor eeuwig duurt en dat er over praten ├ęcht helpt.

Lees meer op www.hilvarenbeek.nl/praten 

Heb je vragen?

Blijf er dan niet te lang mee rondlopen. Vraag advies of hulp. Doe dat bij iemand die voor jou vertrouwd voelt, zoals de huisarts, een intern begeleider op school, de dorpsondersteuner, consultatiebureau, maatschappelijk werk of de gemeente. Is er sprake van een onveilige situatie? Bel dan met Veilig Thuis (0800-2000). Samen zorgen we voor elkaar!