Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Verkiezingen 23 mei - de voorlopige uitslag

  (26-05-2019)

  Op 23 mei vonden in Nederland voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. 

 • Gezocht: Vertrouwenspersonen in sport

  (22-05-2019)

  Vertrouwenscontactpersonen spelen een belangrijke rol in het creëren van een veilig sportklimaat bij sportverenigingen. Op dinsdag 14 mei organiseerde gemeente Hilvarenbeek in samenwerking met de Sportraad Hilvarenbeek en de regionale Taskforce Kindermishandeling een workshop voor (toekomstige) vertrouwenscontactpersonen. Deelnemers gingen met elkaar in gesprek om vervelende situaties te leren herkennen. En om te ontdekken een sportvereniging dit kan doen.

 • 6 juni: Innovatielab Scheiden en dan?

  (22-05-2019)

  Op donderdag 6 juni 2019 van 19.00 tot 22.00 uur organiseren wij bij De Flierefluiter (Groot Loo 8, Hilvarenbeek) een Innovatielab voor gescheiden ouders of ouders in scheiding. Tijdens deze bijeenkomst ontdekken wij samen met u welke ondersteuning we in onze gemeente moeten (gaan) bieden. We verkennen, verdiepen en ontdekken wat oplossingen zijn die écht werken. Dit doen wij op een energieke en positieve manier. Gaat u ook mee aan de slag?

 • Brief van seniorenraad over zomerschool

  (22-05-2019)

  De seniorenraad organiseert een zomerschool voor inwoners van Hilvarenbeek van 65 jaar en ouder. De gemeente Hilvarenbeek vindt het belangrijk dat onze oudere inwoners mee kunnen doen met activiteiten en stimuleert ontmoetingen. Vanuit dit maatschappelijk doel heeft de gemeente Hilvarenbeek adresgegevens van inwoners van 65 jaar en ouder verstrekt aan de Seniorenraad. Deze adresgegevens worden enkel alleen gebruikt door de Seniorenraad om een brief en begeleidend boekje te bezorgen over de zomerschool. Heeft u een vraag of een klacht over het verstrekken van deze gegevens? Neem dan gerust contact op met onze Functionaris Gegevensbescherming via fg@hilvarenbeek.nl of bel (013) 505 83 00.

 • Winnaars 'Klimaatmakers gezocht' bekend

  (15-05-2019)

  Na de bekendmaking van de winnaars in de categorie kleine projecten op 10 april, kwam er op dinsdag 7 mei ook voor deelnemers aan de categorie grote projecten een eind aan een spannende periode. Op de Uitslagenavond in de Flierefluiter werd het project ‘Klimaatalarm! Op pad met Pietje Pier’ van Bioboerderij ’t Schop de grote prijswinnaar.

 • Bijeenkomst 27 mei fietspaden Baarschot

  (15-05-2019)

  De gemeente Hilvarenbeek organiseert op maandag 27 mei 2019 een informatiebijeenkomst over de kwaliteitsverbetering van de fietspaden aan de Baarschotsestraat. U bent van harte welkom.

 • Inwonerspanel: profiel nieuwe burgemeester

  (15-05-2019)

  Burgemeester Palmen nam eind maart afscheid van onze gemeente. Terwijl burgemeester Nuijten waarneemt, is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester in volle gang. Een werkgroep van raadsleden boog zich de afgelopen tijd over een profielschets. Maar welke eigenschappen ziet u graag bij de nieuwe burgemeester? Wij vroegen het ons inwonerspanel.

 • ANWB-bordjes vernieuwd

  (15-05-2019)

  De ANWB-informatiebordjes die onder meer kunstobjecten en bomen in onze gemeente markeren, staan er weer mooi bij. Sommige bordjes waren er slecht aan toe en zijn daarom vervangen.

 • Gratis opfriscursus veranderde verkeersregels

  (15-05-2019)

  Wilt u gratis uw verkeerskennis opfrissen? Samen met Veilig Verkeer Nederland organiseren we twee gratis opfriscursussen over de veranderde verkeersregels.

 • Afwijkende afvalophaaldag ivm Hemelvaart

  (15-05-2019)

  In verband met Hemelvaart komt de ophaaldienst voor het restafval niet langs op donderdag 30 mei, maar op vrijdag 31 mei.

 • Kermis Hilvarenbeek op Facebook

  (15-05-2019)

  Zaterdag 25 mei begint de kermis in Hilvarenbeek. Bekijk het volledige programma op onze Facebookpagina www.facebook.com/kermishilvarenbeekdiessen of op bezoekhilvarenbeek.nl/kermis. Op Facebook vindt u ook alle kermisnieuwtjes en tips om een Gouden Ticket te winnen.

 • Doe mee aan de opfriscursus verkeersregels

  (14-05-2019)

  Samen met Veilig Verkeer Nederland organiseren we twee gratis opfriscursussen over de veranderde verkeersregels.

 • Cliëntervaringsonderzoek jeugd 2018

  (09-05-2019)

  De gemeente Hilvarenbeek is verantwoordelijk voor de uitvoering van jeugdhulp. Onder jeugdhulp valt onder andere begeleiding, hulp of zorg aan kinderen en hun ouders bij psychische problemen en stoornissen, gedragsproblemen of een verstandelijke beperking.

 • Natuur- en Landschapsherstel De Gooren / Roodloop

  (01-05-2019)

  Brabants Landschap werkt samen met Waterschap de Dommel en gemeente Hilvarenbeek aan natuur- en landschapsherstel in De Gooren in Hilvarenbeek. Dit gebied ligt ten oosten van de N269. Het beekje De Roodloop stroomt door het gebied. Het project wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord Brabant.

 • Gemeentehuis 30 en 31 mei gesloten

  (01-05-2019)

  In verband met Hemelvaart is het gemeentehuis op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en op vrijdag 31 mei gesloten.

 • Subsidie voor het ‘vergroenen’ van uw dak

  (24-04-2019)

  Ons klimaat verandert. Heftige regenbuien en aanhoudende droogtes leiden tot overlast. We kunnen de klimaatverandering niet tegengaan maar we kunnen wel de gevolgen wat beperken. Kleine aanpassingen - bijvoorbeeld in uw eigen tuin of buurt - kunnen al een groot verschil maken! Daarom zijn we vorig jaar samen met u aan de slag gegaan met de actie ‘klimaatmakers’. In 2019 gaan we daarmee door. Binnenkort gaat de actie ‘vergroen uw dak’ van start.

 • Vrijwilliger Margriet helpt met formulieren

  (24-04-2019)

  Van 2003 tot 2016 verrichtte Margriet Kraak jaarlijks 3 maanden vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika en in 2013 zelfs een half jaar. Omdat het erg veel werd, besloot ze een jaar thuis te blijven en híer vrijwilligerswerk te zoeken via ContourdeTwern. In 2014 ging Margriet mede het inloopspreekuur bij Farent (voorheen Juvans) aan Schoolstraat 38 draaien en sinds 3 jaar helpt ze er mensen tijdens de formuliereninloop, op maandagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur.

 • Monumentenwandeling door centrum Hilvarenbeek

  (17-04-2019)

  Donderdag 11 april om 15.30 uur onthulden Heemkundige kring Hilvarenbeek, Hilvarenbeek Infopunt en gemeente Hilvarenbeek op feestelijke wijze de attentietegels van de nieuwe monumentenwandeling. In het centrum van Hilvarenbeek liggen elf attentietegels die in tekst en met foto’s de wandelaar informatie geven over de historie van de monumenten.

 • Burgemeester ontvangt geslaagden verkeersexamen

  (17-04-2019)

  Op 4 en 5 april legden de leerlingen uit groep 7/8 uit onze gemeente het jaarlijkse verkeersexamen af. Afgelopen donderdag reikte een trotse wethouder Van de Loo de diploma’s uit aan alle geslaagden. Gitte van de Wal uit Diessen (10 jaar, Basisschool St. Willibrordus) en Veerle Meurrens uit Hilvarenbeek (10 jaar, Samenwijs Doelakkers) maakten als enigen geen enkele fout tijdens het examen. Daarom mochten zij op bezoek komen bij burgemeester Nuijten voor een stukje taart. Gefeliciteerd Gitte, Veerle en alle andere geslaagden!

 • Vraag nu de jaarlijkse subsidie voor 2020 aan

  (03-04-2019)

  Bent u een vereniging, stichting of andere maatschappelijke organisatie uit de gemeente Hilvarenbeek en wilt u voor het jaar 2020 in aanmerking komen voor subsidieverlening? Dan kunt u vanaf 1 april weer een aanvraag doen bij de gemeente.

 • Nieuw: nieuwsbrief gemeentepagina Hilverbode

  (25-02-2019)

  Wekelijks publiceren wij op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad de Hilverbode het laatste nieuws uit de gemeente Hilvarenbeek. Met de nieuwsbrief 'Gemeentepagina Hilverbode' is het nu ook mogelijk om de gemeentepagina wekelijks digitaal te ontvangen.

 • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gesteld

  (25-10-2018)

  Wethouder Van der Put stelde deze week 147 zonnepanelen in werking op het dak van het gemeentehuis.

 • Gemeente verduurzaamt gebouwen

  (23-08-2018)

  Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel