Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Eikenprocessierups in onze gemeente

  (17-06-2019)

  Misschien heeft u ze al gezien binnen onze gemeente: eikenprocessierupsen. U leest hier wat de gemeente doet en wat u zelf kunt doen.

 • Afvaltip: houtje tussen deksel GFT-container

  (11-06-2019)

  Dit jaar delen wij regelmatig een praktische tip om GFT te scheiden en afval te voorkomen. Deze keer: zet uw GFT-container een beetje open met behulp van een stukje hout. Zo stinkt de container minder in de zomer.

 • XTC, daar zit een luchtje aan

  (11-06-2019)

  Samen met het openbaar ministerie en de politie bestrijdt de gemeente XTC-labs en dumpingen van XTC-afval. U kunt ons daarbij helpen. Hoe? Door signalen die wijzen op labs of dumpingen te melden!

 • Uitnodiging bijeenkomst ontwikkeling locatie Hispohal

  (07-06-2019)

  De gemeenteraad van Hilvarenbeek wil meer ruimte geven aan inwoners en organisaties om deel te nemen aan én advies te vragen over wat zij vinden van nieuwe ontwikkelingen binnen de gemeente.

 • Geen gebruik Europese subsidie voor gratis wifi

  (06-06-2019)

  De gemeente Hilvarenbeek en de gemeente Reusel-De Mierden zijn vorig jaar geselecteerd voor een eenmalige Europese subsidie van € 15.000,- per gemeente voor gratis wifi. Beide gemeenten, die vanaf de start nauw samenwerken op dit project, hebben nu echter besloten geen gebruik te maken van deze subsidie.  

 • Langer thuis wonen met Blijvers- of Verzilverlening

  (05-06-2019)

  U woont al jaren met veel plezier in uw (huur)woning. Het liefst geniet u nog jaren van uw gezellige buurt, mooie tuintje en vertrouwde uitzicht. Maar u merkt dat traplopen niet meer zo gemakkelijk gaat als vroeger. Een douche of slaapkamer beneden of een drempelvrij huis zouden het leven veel eenvoudiger maken. Een Blijvers- of Verzilverlening helpen u om deze of andere aanpassingen te realiseren zodat uw woning klaar is voor de toekomst.

 • Wlz-aanvraag doen? Laat u informeren

  (05-06-2019)

  Wanneer u een aanvraag wilt doen voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz), is het belangrijk dat u over de juiste informatie beschikt. Heeft u vragen of zorgen? Neem dan contact met ons op, zodat u goed voorbereid aan de aanvraag kunt beginnen.

 • Grootschalige investering openbare straatverlichting

  (28-05-2019)

  Sinds 2013 zijn we bezig de straatverlichting in onze gemeente om te bouwen naar ledverlichting. Na de zomervakantie zetten we hierin een grote nieuwe stap. We vervangen 950 armaturen voor energiezuinige- en onderhoudsvriendelijke ledverlichting. Daarnaast vervangen we ook 130 lichtmasten.

 • Inzameling Taxus Taxi start 10 juni

  (28-05-2019)

  De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat op maandag 10 juni van start. U kunt een afspraak maken voor het ophalen van uw snoeisel via www.taxustaxi.nl/afspraak.

 • Actie Klimaatmakers 'Vergroen uw dak'

  (27-05-2019)

  U wilt iets doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Heeft u weleens gedacht aan een groen dak? Met de Klimaatmakersactie 'Vergroen uw dak' kunt u nu subsidie aanvragen voor het realiseren van een groen dak. Lees meer over de actie >>

 • Verkiezingen 23 mei - de uitslag

  (26-05-2019)

  Op 23 mei vonden in Nederland voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. 

 • Gezocht: Vertrouwenspersonen in sport

  (22-05-2019)

  Vertrouwenscontactpersonen spelen een belangrijke rol in het creëren van een veilig sportklimaat bij sportverenigingen. Op dinsdag 14 mei organiseerde gemeente Hilvarenbeek in samenwerking met de Sportraad Hilvarenbeek en de regionale Taskforce Kindermishandeling een workshop voor (toekomstige) vertrouwenscontactpersonen. Deelnemers gingen met elkaar in gesprek om vervelende situaties te leren herkennen. En om te ontdekken een sportvereniging dit kan doen.

 • Winnaars 'Klimaatmakers gezocht' bekend

  (15-05-2019)

  Na de bekendmaking van de winnaars in de categorie kleine projecten op 10 april, kwam er op dinsdag 7 mei ook voor deelnemers aan de categorie grote projecten een eind aan een spannende periode. Op de Uitslagenavond in de Flierefluiter werd het project ‘Klimaatalarm! Op pad met Pietje Pier’ van Bioboerderij ’t Schop de grote prijswinnaar.

 • Gratis opfriscursus veranderde verkeersregels

  (15-05-2019)

  Wilt u gratis uw verkeerskennis opfrissen? Samen met Veilig Verkeer Nederland organiseren we twee gratis opfriscursussen over de veranderde verkeersregels.

 • Doe mee aan de opfriscursus verkeersregels

  (14-05-2019)

  Samen met Veilig Verkeer Nederland organiseren we twee gratis opfriscursussen over de veranderde verkeersregels.

 • Cliëntervaringsonderzoek jeugd 2018

  (09-05-2019)

  De gemeente Hilvarenbeek is verantwoordelijk voor de uitvoering van jeugdhulp. Onder jeugdhulp valt onder andere begeleiding, hulp of zorg aan kinderen en hun ouders bij psychische problemen en stoornissen, gedragsproblemen of een verstandelijke beperking.

 • Vraag nu de jaarlijkse subsidie voor 2020 aan

  (03-04-2019)

  Bent u een vereniging, stichting of andere maatschappelijke organisatie uit de gemeente Hilvarenbeek en wilt u voor het jaar 2020 in aanmerking komen voor subsidieverlening? Dan kunt u vanaf 1 april weer een aanvraag doen bij de gemeente.

 • Nieuw: nieuwsbrief gemeentepagina Hilverbode

  (25-02-2019)

  Wekelijks publiceren wij op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad de Hilverbode het laatste nieuws uit de gemeente Hilvarenbeek. Met de nieuwsbrief 'Gemeentepagina Hilverbode' is het nu ook mogelijk om de gemeentepagina wekelijks digitaal te ontvangen.

 • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gesteld

  (25-10-2018)

  Wethouder Van der Put stelde deze week 147 zonnepanelen in werking op het dak van het gemeentehuis.

 • Gemeente verduurzaamt gebouwen

  (23-08-2018)

  Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel