Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Resultaten onderzoek inwonerspanel dorpsondersteuning

  (13-11-2019)

  Kennen de inwoners van de gemeente Hilvarenbeek de dorpsondersteuners? Deze vraag hebben wij voorgelegd aan het inwonerspanel. We willen hiermee zicht krijgen op de bekendheid van de dorpsondersteuners en op de ervaringen die mensen hebben met deze vorm van ondersteuning. 

 • ‘We trekken de deken er vanaf’

  (13-11-2019)

  Soms zag theatermaker Koen Ketelaars uit Hilvarenbeek het somber in. Had hij die voorstelling rondom het thema kindermishandeling niet te gemakkelijk beloofd? “Dit is de moeilijkste opdracht ooit. Maar volgens mij is het ons gelukt een stuk te maken dat op respectvolle, hanteerbare manier de tongen losmaakt.”

 • Ophangen vogelnestkastjes bestrijding processierups

  (13-11-2019)

  Bent u vertegenwoordigd in een buurtvereniging, sportvereniging of ander type vereniging? Dan kunt u zaterdag 30 november 2019 gratis vogelnestkastjes ophalen bij Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH), Moleneind 6 in Baarschot. U kunt de kastjes eenvoudig zelf in elkaar zetten en ophangen. Daarmee levert u een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van de eikenprocessierups. Maar vooral vermindert u de overlast van de rups voor de omgeving van uw vereniging. Deze actie is een samenwerking van de gemeente en de VNMH.

 • Meld overlast van motorcrossers

  (13-11-2019)

  Wordt u geconfronteerd met crossers in de bossen? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844.

 • Hilvarenbeek zoekt wethouder via open sollicitatie

  (12-11-2019)

  Hilvarenbeek gaat via een open sollicitatieprocedure op zoek naar een wethouder voor de portefeuille volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en duurzaamheid. De vacature is ontstaan nadat wethouder Guus van der Put vanwege persoonlijke omstandigheden zijn taken heeft neergelegd. Geïnteresseerden kunnen tot 26 november 2019 reageren.

 • Inzamelpunt Japanse duizendknoop op de milieustraat

  (05-11-2019)

  De Japanse duizendknoop is een sterk woekerende plant die bovendien heel snel groeit. Ook in Hilvarenbeek komen we hem regelmatig tegen. De plant zorgt voor veel overlast. Als we de plant niet bestrijden, kan deze veel schade aanrichten aan gebouwen en wegen, maar ook aan de natuur. Door het afval van de plant gescheiden in te zamelen willen we verspreiding zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is er vanaf nu op de milieustraat een inzamelpunt ingericht.

 • Sámen stappen zetten richting een baan

  (05-11-2019)

  Donderdag 31 oktober was het klik- en netwerkevent van ‘Samen werkt het hier écht’. Meer dan tachtig werkgevers en werkzoekenden waren aanwezig. Werkgevers zetten samen met een kandidaat stappen. Letterlijk, want in de mooie omgeving van Beekse Bergen bespraken zij de mogelijkheden met elkaar voor iemands ontwikkeling. En dat is niet alleen het vinden van een baan.

 • Klimaatmakers aan het woord: Mai van Limpt

  (05-11-2019)

  De gemeente werkt samen met haar inwoners aan een klimaatbestendiger en duurzamer Hilvarenbeek. Met de actie ‘Klimaatmakers gezocht’ gingen we op zoek naar inwoners, ondernemers, verenigingen of organisaties met concrete ideeën die het leefklimaat in hun directe omgeving verbeteren. Eén van de Klimaatmakers is Borealis, een samenwerking tussen de Bibliotheek, de Vereniging Natuur en Milieu en de basisscholen dat is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek Borealis van Marloes Morshuis.

 • Wethouder Van der Put legt zijn functie neer

  (31-10-2019)

  Guus van der Put (67) heeft vanwege persoonlijke omstandigheden besloten per direct te stoppen als wethouder. Guus van der Put was sinds 14 juni 2018 wethouder ruimtelijke ontwikkeling, volkshuisvesting & duurzaamheid in Hilvarenbeek.

 • Op weg? Zet uw licht aan!

  (30-10-2019)

  Hoe bent u en zijn uw kinderen goed zichtbaar in het verkeer? En hoe zorgt u zelf voor goed zicht? Belangrijk om bij stil te staan, zeker nu de dagen korter worden. Gaat u op weg in de auto of op de fiets? Zet dan uw licht aan, dan komt iedereen weer veilig thuis.

 • Wlz-aanvraag doen? Laat u informeren

  (30-10-2019)

  Wanneer u een aanvraag wilt doen voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz), is het belangrijk dat u over de juiste informatie beschikt. Heeft u vragen of zorgen? Neem dan contact met ons op, zodat u goed voorbereid aan de aanvraag kunt beginnen.

 • Maarten van de Donk voorgedragen als burgemeester

  (24-10-2019)

  Op donderdag 24 oktober 2019 heeft de gemeenteraad besloten om Maarten van de Donk (49) voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van Hilvarenbeek. De burgemeestersvacature ontstond op 1 april 2019 toen Ryan Palmen – na bijna 9 jaar – de overstap maakte van Hilvarenbeek naar Horst aan de Maas. Harrie Nuijten is vanaf die datum benoemd tot waarnemend burgemeester van Hilvarenbeek.

 • Scholen kernen starten met lespakket landbouwverkeer

  (23-10-2019)

  In de week van 28 oktober tot en met 1 november start op de basisscholen in Diessen, Esbeek, Biest-Houtakker en Haghorst het lesprogramma “Veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer”. De hele week krijgen de kinderen uit groep 7 en 8 tijdens de lessen op school theorie en opdrachten. Op vrijdag 1 november sluiten we deze week af met een praktijk lesdag in de loods bij Geert-Jan de Kok BV in Esbeek. De basisscholen in Hilvarenbeek gaan in het voorjaar van 2020 met het lespakket aan de slag. 

 • Extra raadsvergadering voordracht nieuwe burgemeester

  (22-10-2019)

  De gemeenteraad van Hilvarenbeek besluit op donderdagavond 24 oktober 2019 tijdens een extra raadsvergadering over de aanbeveling van de te benoemen nieuwe burgemeester.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Lucien Raaijmakers

  (21-10-2019)

  Zondag 20 oktober reikte de burgemeester Harrie Nuijten een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Raaijmakers. De uitreiking vond plaats tijdens een manifestatie 75 jaar vrijheid Hilvarenbeek, in Cultureel Centrum Elckerlyc.

 • Kindermishandeling, ook u kunt iets doen

  (08-10-2019)

  Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit leren te herkennen. Daar helpt de website zorgenomeenkind.nl bij.

 • Plaatsing bladkorven vanaf 14 oktober

  (08-10-2019)

  Vanaf 14 oktober plaatst de gemeente weer bladkorven om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen. Dit blad komt vaak in grote hoeveelheden terecht op gemeentegrond, maar ook in de tuinen van particulieren. Veel mensen ruimen dit bladafval op, met als gevolg een volle GFT-container.

 • Nieuwe website over uit elkaar gaan

  (30-09-2019)

  De website 'alsjeuitelkaargaat.nl' is er om stellen en hun kinderen te helpen bij een scheiding.

 • Wat gaan we nu doen met de Hispohal?

  (19-09-2019)

  Voor de zomer hebben wij met een groep inwoners en organisaties ideeën verzameld voor de herontwikkeling voor deze locatie. De ideeën die tijdens deze brainstormsessie naar voren kwamen, waren talrijk. Maar er was ook veel overlap. Op 19 juni spraken we zelfs al over het combineren van aantal ideeën zoals wonen en zorg bij elkaar op één plek.

 • In gesprek met de mantelzorgconsulente

  (17-09-2019)

  Heeft u als mantelzorger behoefte aan een gesprek? Dan kunt u terecht bij Marjolein Lammers, mantelzorgconsulent in de gemeente Hilvarenbeek.

 • Langer thuis wonen met blijvers- of verzilverlening

  (28-08-2019)

  U woont al jaren met veel plezier in uw (huur)woning. Het liefst geniet u nog jaren van uw gezellige buurt, mooie tuintje en vertrouwde uitzicht. Maar u merkt dat traplopen niet meer zo gemakkelijk gaat als vroeger. Een douche of slaapkamer beneden of een drempelvrij huis zouden het leven veel eenvoudiger maken. Een blijvers- of verzilverlening helpen u om deze of andere aanpassingen te realiseren zodat uw woning klaar is voor de toekomst.

 • Bekendmakingen ontvangen in uw mailbox?

  (14-08-2019)

  Officiële bekendmakingen – zoals publicaties over vergunningen en bestemmingsplannen – vindt u in verkorte vorm wekelijks op deze pagina. We publiceren de volledige bekendmakingen op hilvarenbeek.nl/bekendmakingen. Wist u dat u onze bekendmakingen ook per e-mail kunt ontvangen? Via de gratis 'E-mailservice Bekendmakingen' kunt u zich snel en gemakkelijk laten informeren.

 • Mantelzorger, wij hebben een cadeautje voor u!

  (31-07-2019)

  Als mantelzorger verdient u een cadeautje. Wij vinden het fantastisch dat u voor iemand zorgt die dat nodig heeft. Als blijk van waardering krijgen mantelzorgers die zorg verlenen in de gemeente Hilvarenbeek een cadeautje in de vorm van een ‘Mantelzorgwaardebon’.

 • Laat geen geld liggen!

  (31-07-2019)

  Het zou kunnen dat u zomaar geld laat liggen waar u recht op heeft. Tegemoetkomingen zijn er namelijk niet alleen voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Op www.berekenuwrechtplus.nl kunt u gemakkelijk nagaan of u recht heeft op landelijke tegemoetkomingen of regelingen van onze gemeente. Als u recht heeft op tegemoetkomingen dan kunt u ook meteen uw aanvragen indienen.

 • Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af

  (17-07-2019)

  Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af. Ook niet als een organisatie vraagt om een kopie voor het afsluiten van een huurcontract of telefoonabonnement. Laat u toch een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs maken? Maak dan een veilige kopie en dek uw Burgerservicenummer (BSN) af of maak een kopie met de KopieID.

 • Nieuw: nieuwsbrief gemeentepagina Hilverbode

  (25-02-2019)

  Wekelijks publiceren wij op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad de Hilverbode het laatste nieuws uit de gemeente Hilvarenbeek. Met de nieuwsbrief 'Gemeentepagina Hilverbode' is het nu ook mogelijk om de gemeentepagina wekelijks digitaal te ontvangen.

 • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gesteld

  (25-10-2018)

  Wethouder Van der Put stelde deze week 147 zonnepanelen in werking op het dak van het gemeentehuis.

 • Gemeente verduurzaamt gebouwen

  (23-08-2018)

  Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media