Zet uw afval op tijd aan straat (06-08-2021)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Zet uw afval op tijd aan straat

Zet uw afval op tijd aan straat (06-08-2021)

Zeker weten dat uw afval wordt opgehaald? Zorg ervoor dat uw GFT, rest- of PMD-afval (Plastic, Metaal en Drankkartons) tijdig aan de weg staat.

Wanneer zet ik mijn afval buiten?

U kunt uw afval het beste aan de weg zetten vóór 7.30 uur op de dag dat uw afval wordt opgehaald of na 20.00 uur op de avond voordat uw afval wordt opgehaald. Let op: zet de plasticafvalzakken bij voorkeur niet de avond ervoor buiten i.v.m. ongedierte en wegwaaien. Om wegwaaien te voorkomen kunt u de zakken zo vol mogelijk vullen en aan elkaar binden.

Toch vergeten?

Bent u toch vergeten uw afval op tijd aan te bieden? Dan kunt u wachten tot het volgende ophaalmoment. Het is mogelijk het restafval naar de milieustraat brengen, tegen betaling. Dit geldt ook voor het GFT-afval als het zuiver tuinafval betreft zoals bladafval, takken en gras. Wanneer u ervoor kiest om uw afval naar de milieustraat te brengen, houdt er dan rekening mee dat u zelf uw GFT- en/of restafvalcontainer moet legen. PMD-afval kunt u gratis inleveren bij de milieustraat. De milieustraat (Bukkumweg 28, Hilvarenbeek) is open op woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur en zaterdag tussen 9.00 en 16.00 uur.

Mijn AfvalWijzer

Op www.mijnafvalwijzer.nl en op de app AfvalWijzer kunt u nakijken wanneer welke afvalsoort wordt opgehaald. U kunt de app downloaden via de App Store of Google Play. Vul uw postcode en huisnummer in en u krijgt een overzicht op welke dag welk afval wordt opgehaald. Erg handig!

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media