XTC, daar zit een luchtje aan (11-06-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > XTC, daar zit een luchtje aan

XTC, daar zit een luchtje aan (11-06-2019)

Samen met het openbaar ministerie en de politie bestrijdt de gemeente XTC-labs en dumpingen van XTC-afval. U kunt ons daarbij helpen. Hoe? Door signalen die wijzen op labs of dumpingen te melden!

Signalen van labs en dumpingen

Ruikt u een chemische (bijvoorbeeld een anijsachtige) geur? Ziet u busjes of gesloten aanhangers rond een gebouw (die er dicht tegenaan zijn geparkeerd)? Ziet u blauwe vaten, jerrycans of vloeistofcontainers? Ziet u een gebouw met afgeplakte ramen die nooit opengaan of een doodnormale schuur die behangen is met camera’s en een afzuiginstallatie? Dan heeft u mogelijk een XTC lab of dumping van XTC-afval gezien. Meld het dan onmiddellijk via 0800 6070 of anoniem via 0800 7000. Bij een lab is er altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing. Zorg dat u dwars op de wind blijft. Blijf uit de buurt. Ga niet zelf op onderzoek uit.

Waarom opsporen en straffen?

Bij de productie van XTC en andere synthetische drugs, is er altijd gevaar voor aanwezigheid van giftige stoffen, gassen, brand of ontploffing. Ook ontstaat er bij de productie gevaarlijk afval. Dit afval wordt vaak geloosd op open water of in de natuur en levert gevaar op voor de gezondheid van mensen, dieren en planten. Als er sprake is van lozingen op open water of het riool, is er ook gevaar voor de drinkwatervoorziening. Het is mede hierom, dat het van belang is labs en dumpingen op te sporen en de daders van deze drugscriminaliteit te straffen.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel