Wintertips voor uw afvalcontainer (27-11-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Wintertips voor uw afvalcontainer

Wintertips voor uw afvalcontainer (27-11-2019)

Wanneer de temperatuur onder het nulpunt komt, loopt u het risico dat afval vastvriest in de container. Hieronder vindt u tips die u helpen voorkomen dat uw container niet (geheel) kan geleegd vanwege een vastgevroren deksel of afval.

Wel doen

  • Om ervoor te zorgen dat uw bruine container zo goed mogelijk leeg kan worden gemaakt, is het verstandig om uw afval zoveel mogelijk in vuilniszakken in de container te gooien.
  • Gooit u toch (weleens) los afval in de container? Leg een stuk oud papier op de bodem om te voorkomen dat het afval vastvriest.
  • Om te voorkomen dat het deksel vastvriest, kunt u het deksel op een kiertje laten staan door er bijvoorbeeld een blokje hout tussen te zetten.
  • Heeft u de mogelijkheid om uw container onder een afdak neer te zetten? Doe dit in tijden van kou dan vooral, om vastvriezen zoveel mogelijk te voorkomen.

Niet doen

  • Duw uw afval niet te veel aan. Door los afval of zakken aan te duwen, kan het afval tegen de onder- of zijkant aan blijven zitten, waardoor de container niet geheel geleegd kan worden.
  • Ook is het niet aan te raden om nat afval in de container te gooien.

Heeft u nog meer tips om het vastvriezen van afval of het containerdeksel tegen te gaan? Deel ze met ons via Facebook of Twitter!

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media