Winnaars 'Klimaatmakers gezocht' bekend (15-05-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Winnaars 'Klimaatmakers gezocht' bekend

Winnaars 'Klimaatmakers gezocht' bekend (15-05-2019)

Na de bekendmaking van de winnaars in de categorie kleine projecten op 10 april, kwam er op dinsdag 7 mei ook voor deelnemers aan de categorie grote projecten een eind aan een spannende periode. Op de Uitslagenavond in de Flierefluiter werd het project ‘Klimaatalarm! Op pad met Pietje Pier’ van Bioboerderij ’t Schop de grote prijswinnaar.

Het educatieve blotevoetenpad kon rekenen op complimenten van de vakjury vanwege de inzet om meer bewustwording over het klimaat en de natuur te creëren onder Bekenaren. Het gebruik van een app biedt daarbij veel mogelijkheden.

Winnaars grote projecten

De uitslag van de grote projecten werd voor 50% bepaald door de vakjury en voor 50% door online stemmen van inwoners. De jury was meer dan lovend over alle deelnemende projecten. Naast een eerste prijs reikte de jury een tweede en twee derde prijzen uit aan respectievelijk ‘Groen schoolplein Starrebos’, ‘Kwartiermakers duurzame evenementen’ en ‘Het groene doel’. Zij wonnen hiermee financiële steun voor realisatie van het project. De ondersteuningsprijs ging naar project ‘Verduurzaming De Nieuwe Eenhoorn’. Deze is goed voor begeleiding en ondersteuning vanuit de gemeente bij de realisatie van het project.

Winnaars kleine projecten

Van de kleine projecten werd op de pitchavond op 10 april al bekend dat ze allemaal op financiële steun konden rekenen. Het beschikbare budget voor deze categorie bleek voldoende toereikend. Zo gaan de projecten ‘Klimaatkanjers’, ‘Klimaatproject op school’, ‘Moestuin voor ouderen bij de Buitenhof’, ‘Waardplantactie van mevrouw Smolders en ‘Led’s go’ allemaal in 2019 gerealiseerd worden.

Over Klimaatmakers gezocht

Lees meer over de actie Klimaatmakers gezocht.

Lees meer over de actie Klimaatmakers.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel