Wethouder volgt gymles van sportcoach (20-03-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Wethouder volgt gymles van sportcoach

Wethouder volgt gymles van sportcoach (20-03-2019)

Sinds dit schooljaar is op alle Hilvarenbeekse scholen een sportcoach aan de slag. Kinderen krijgen één uur in de week les van een vakleerkracht die specifiek is opgeleid aan de academie voor lichamelijke opvoeding om gymlessen te verzorgen. Wethouder Gerrit Overmans wilde zelf ook ervaren hoe het is om van een sportcoach les te krijgen. Op vrijdag 15 maart nam hij deel aan de gymles van sportcoach Kevin van Maasakker op Samenwijs De Doelakkers in Hilvarenbeek. 

Sporten en bewegen stimuleren

Wethouder Gerrit Overmans: “de sportcoaches zijn een vast gezicht op het gebied van sport binnen onze gemeente, zowel tijdens als na school. Zij geven niet alleen gymlessen, maar verzorgen ook activiteiten voor tussen- en naschoolse opvang. Ook hebben de sportcoaches de taak gekregen om verbinding te leggen tussen sportverenigingen en het onderwijs. Samen met jongerenwerk R-Newt gaan de sportcoaches ook het buurtsportwerk opzetten. We gaan sporten en bewegen onder jongeren dus meer en meer stimuleren.”

Leuke verrassing

Sportcoach Kevin had op 15 maart een les voorbereid in samenwerking met de Hilvarenbeekse volleybalvereniging. Een leuke verrassing voor wethouder Overmans: “vroeger vond ik gymlessen erg leuk. Vooral de balsporten, zoals handbal en basketbal, hadden mijn voorkeur.”

Samenwerking verenigingen

Kevin van Maasakker werkt als sportcoach op De Doelakkers en Starrebos. “Ik probeer kinderen enthousiast te krijgen voor evenementen in het dorp. Zoals de warandeloop bij Beekse Bergen. Ook willen we kinderen kennis laten maken met sporten die in de buurt gegeven worden. Denk aan karate of volleybal. Samen met deze (sport)verenigingen zetten we clinics op. In april organiseren alle sportcoaches samen met de scholen en (sport)verenigingen de koningsspelen.”

Enthousiaste kinderen

“Wij zijn erg blij met de toevoeging van de sportcoaches”, vertelt Joep van den Hout, directeur De Doelakkers. “De komst van de sportcoaches vermindert werkdruk bij onze leerkrachten. Zij kunnen kinderen observeren tijdens de gymlessen of er voor kiezen om andere werkzaamheden te doen. Niet alleen wij, maar ook de kinderopvang had behoefte aan meer ondersteuning op het gebied van sporten en beweging. Aan de kinderen merken we dat zij erg enthousiast zijn over de lessen.”

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel