Vrijwilliger Rina draagt bij aan leefbaar Haghorst (19-06-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Vrijwilliger Rina draagt bij aan leefbaar Haghorst

Vrijwilliger Rina draagt bij aan leefbaar Haghorst (19-06-2019)

Dit item is gearchiveerd op 19-07-2019.

Haghorst is een van de kleinere kernen van onze gemeente. Maar wat de betrokkenheid van haar inwoners betreft, doet Haghorst zeker niet onder voor de andere kernen. Vele onmisbare vrijwilligers werken samen aan de leefbaarheid van hun dorp. Bijvoorbeeld door een bijdrage te leveren aan initiatieven zoals HALLO Haghorst en stichting D’n Deel. Ook Rina van Helvert doet dat.

Hulp van Wij-wel

In 2013 werd HALLO Haghorst opgericht om te kijken waar inwoners dichtbij terecht konden met hun vragen over zorg en welzijn. Zo werd een groepje geformeerd dat een jaar lang vergaderde over het initiatief dat in Haghorst gestalte moest krijgen”, legt Rina uit. “Stichting Wij-Wel uit Diessen hielp ons op weg, met het uiteindelijke doel zelfstandig in Haghorst te functioneren.”

Vragenlijst

HALLO Haghorst voelde zich enorm door Wij-Wel gesteund. “Dankzij hun kennis heeft Haghorst nu een koffie-inloopochtend. We hielden een enquête onder de inwoners over hun wensen. Op basis hiervan zijn ook een eetproject, een vervoersvoorziening en dorpsondersteuning gerealiseerd, wat heel goed loopt”, weet ze. “Inmiddels vallen we onder de vlag van coöperatie Haghorst.”

Onafhankelijk

Verder is Rina bijna 2 jaar penningmeester van Stichting D’n Deel. “In het verleden werd het gelijknamige gemeenschapshuis gesubsidieerd door de gemeente. De stichting werd opgericht zodat D’n Deel zichzelf kon bedruipen. Organisaties die hier voorheen gehuisvest waren, zijn nu verdwenen of verhuisd. Nu wordt het voornamelijk gebruikt voor Haghorstse initiatieven”, vertelt Rina. “Als vrijwilligers doen wij ons uiterste best het gebouw open te houden en te onderhouden.”

Verbinding

Volgens haar is vrijwilligerswerk een noodzaak. “Fijn dat de coöperatie bestaat. Wat er is, willen wij behouden. Dan moet je weten waaraan de inwoners behoefte hebben en als werkgroep niet op een eilandje opereren, want samenwerking is heel belangrijk”, benadrukt Rina. “Het is hard werken en telkens weer kijken of het aanslaat. We proberen ons aanbod steeds verder uit te breiden, wat alleen kan dankzij de goede ideeën en inzet van vrijwilligers. Wanneer die dingen lukken, geeft dat mij veel voldoening.”

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel