Voorkom overlast van plaagdieren (28-10-2020)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Voorkom overlast van plaagdieren

Voorkom overlast van plaagdieren (28-10-2020)

Rat

Bij overlast van ratten, muizen en andere plaagdieren geldt dat voorkomen belangrijker en effectiever is dan bestrijden. In dit artikel leest u wat u zelf kunt doen om overlast te voorkomen en waarvoor u bij ons terecht kunt.

Tips om overlast te voorkomen

Ratten en muizen komen af op voedselresten. In de tuin vinden zij deze bijvoorbeeld in een kippenren, volière of konijnenhok. In de openbare ruimte blijven bijvoorbeeld vaak resten achter na het voeren van eenden bij een sloot of vijver in de buurt. Wij geven u enkele tips om overlast te voorkomen:

  • Bewaar diervoeding in goed afgesloten emmers of tonnen;
  • Geef huisdieren afgepaste hoeveelheden of ruim overgebleven resten op;
  • Voer geen dieren in de openbare ruimte;
  • Toch ongedierte op eigen terrein? Onderneem snel actie om erger te voorkomen. Huurt u een woning, neem dan contact op met de verhuurder.

Wat doen wij?

Als gemeente bestrijden wij ratten, muizen of anderen plaagdieren als er fikse overlast is of bedreiging van de volksgezondheid. Voor wespennesten geldt dat wij deze alleen bestrijden als ze zich in het openbaar groen of een openbaar gebouw bevinden. Melding maken van overlast in de openbare ruimte kan via www.hilvarenbeek.nl/meldpunt of (013) 505 8300.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media