Tegel eruit, waardplant en bloembol erin! (11-09-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Tegel eruit, waardplant en bloembol erin!

Tegel eruit, waardplant en bloembol erin! (11-09-2019)

Heeft u een tuin met veel tegels en wilt u net als de deelnemers van vorig jaar helpen om onze gemeente klimaatbestendig te maken? Lever dan op zaterdag 5 oktober één tegel of twee klinkers in bij de milieustraat en ontvang een waardplant én gratis bloembollen!

Waarom tegels eruit?

Nu het aantal hevige regenbuien steeds meer toeneemt, hebben we vaker te maken met wateroverlast. Riolen komen onder druk te staan en straten en kelders lopen onder. Als gemeente Hilvarenbeek willen we ons hier samen met u op voorbereiden. Waar planten staan kan het water namelijk direct de grond in en hoeft het niet via het riool te worden afgevoerd. Het grondwater wordt aangevuld en daardoor droogt de grond minder uit als er lange tijd geen regen valt. Daarnaast worden betegelde tuinen in de zomer heel heet. Het groen houdt de tuin koeler. De actie van vorig jaar ‘Tegel eruit, plant erin’ was een groot succes. Dit jaar kunt u een tegel niet alleen tegen een plant ruilen, maar ook tegen bloembollen. U kunt kiezen uit krokussen, narcissen, alliums of hyacinten.

Kom ook in actie!

Lever één tegel of twee klinkers in bij de gemeentewerf en u krijgt één gratis waardplant en maximaal twee zakjes bloembollen. Het aanbieden van de plant is mogelijk dankzij het project Waardplantactie van Marjolein Smolders, één van de prijswinnaars van Klimaatmakers gezocht. De planten uit de Waardplantactie zijn speciaal geselecteerd op hun geschiktheid voor de rupsen van een tiental soorten vlinders. De combinatie tussen de waardplanten en de bollen zorgt ervoor dat insecten zoals bijen en vlinders meer kans hebben op overleven. En daarnaast fleurt ook het straatbeeld op in aanloop naar de lente.

Praktische informatie

De actie vindt plaats op 5 oktober, van 9.00 tot 16.00 uur op de gemeentewerf, Bukkumweg 28, Hilvarenbeek. Wees er snel bij want op=op!

Lees meer over de actie Tegel eruit, waardplant en bloembol erin!

Lees meer over Klimaatmakers.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media