Subsidie voor aanpak laaggeletterdheid (08-04-2021)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Subsidie voor aanpak laaggeletterdheid

Subsidie voor aanpak laaggeletterdheid (08-04-2021)

In Midden-Brabant kunnen ruim 49.000 mensen niet goed genoeg lezen, schrijven en rekenen. Ook hebben ze vaak moeite met het gebruik van computers en internet. Dit noemen we laaggeletterdheid.

'Samen begrijpen we elkaar'

De komende jaren willen we deze inwoners op andere manieren proberen te bereiken om hen te helpen die basisvaardigheden te verbeteren. Dat is nodig om mee te kunnen doen in onze samenleving. Ook willen we iedereen de kans geven zich te ontwikkelen. Dat staat in het regioplan ‘samen begrijpen we elkaar!’, waar jaarlijks zo’n 2 miljoen voor uit wordt getrokken. De uitvoering van het plan ligt bij het Taalnetwerk Midden-Brabant, maar we roepen organisaties op om aan te sluiten bij het Taalakkoord en subsidie aan te vragen voor ideeën om de doelgroep beter te vinden en/of om vernieuwend aanbod te ontwikkelen.

Subsidie voor goede ideeën

Kan uw organisatie iets betekenen om laaggeletterdheid aan te pakken? Wie een goed idee heeft, kan een subsidieaanvraag indienen tot 17 mei 2021. Een subsidieaanvraag is mogelijk vanaf € 500,- tot max. € 50.000,-. Of het nu gaat om het beter bereiken van laaggeletterde inwoners, een campagne om schaamte weg te nemen of dat u begrijpelijke taal in uw eigen organisatie wilt invoeren. Alle aanvragen zijn welkom, zolang uw idee vernieuwend is en impact heeft op de doelgroep. Het is een pré als uw initiatief samen met de doelgroep tot stand komt.

Meer informatie

Voor meer informatie en het aanvraagformulier kunt u contact opnemen met Meike Quataert van de gemeente Tilburg via meike.quataert@tilburg.nl.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media