Stika-regeling verlengd in Kempenland (06-12-2018)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Stika-regeling verlengd in Kempenland

Stika-regeling verlengd in Kempenland (06-12-2018)

De subsidieregeling Stika, bedoeld om de samenleving te betrekken bij het beheren en verfraaien het landschap, is voor de derde keer verlengd. Er komt in totaal € 882.000 beschikbaar om te investeren in de kwaliteitsverbetering van het landschap.

Nieuw contract

Tijdens een bijeenkomst in Hapert zetten de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Goirle, Hilvarenbeek en Reusel-de Mierden, Waterschap De Dommel, Brabants landschap en Provincie Noord-Brabant hun handtekening onder een nieuwe 4-jarig Stika-gebiedscontract voor de regio Kempenland.

                           

Subsidiepot voor boeren en burgers

‘Boeren, burgers en buitenlui’ kunnen een beroep doen op de Stika-subsidiepot om cultuurhistorisch waardevolle landschapselementen te beheren of om nieuwe landschapselementen aan te leggen. Denk hierbij aan houtsingels, poelen en bloemrijke akkerranden. Deze activiteiten zijn goed voor mens, flora en fauna.

Zichtbare resultaten

Met dit derde contract geven de overheden aan dat ze op de ingeslagen weg verder willen gaan omdat de stimuleringsregeling zichtbaar resultaten heeft opgeleverd voor het Brabantse landschap. Het bedrag dat partijen uit een regio bij elkaar brengen, wordt door de Provincie verdubbeld.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel