Sloop van de Hispohal gaat snel van start (02-01-2020)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Sloop van de Hispohal gaat snel van start

Sloop van de Hispohal gaat snel van start (02-01-2020)

gebouw de Hispohal

De Hispohal in Hilvarenbeek wordt in het begin van het nieuwe jaar gesloopt. Het onderzoek naar de vleermuizen is afgerond en levert geen verdere belemmeringen meer op. De gemeente heeft er bewust voor gekozen om het pand snel te laten slopen. Zo kan immers worden voorkomen dat een leegstaande Hispohal leidt tot verloedering en vandalisme.

Keuze aannemer

Aannemersbedrijf Reyrink uit Haghorst heeft, via een aanbestedingsprocedure, de opdracht gekregen om de sloop uit te voeren. De aannemer start in week 2 (2020) met de voorbereidende werkzaamheden zoals het plaatsen van hekwerken. Direct omwonenden van de locatie ontvingen huis-aan-huis een brief waarin zij nader geïnformeerd werden over de werkzaamheden en de planning.

Vrijkomen locatie

Voor de vrijgekomen locatie liggen er al ideeën voor herontwikkeling. In juni zijn hiervoor de eerste stappen gezet. De gemeenteraad, inwoners, organisaties en andere belanghebbenden hebben samen de wensen voor de locatie in beeld gebracht. Hierna is er een aantal scenario’s verder uitgewerkt. Op basis van deze scenario’s besluit de raad op 30 januari binnen welke kaders deze herontwikkeling kan plaatsvinden.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media