Seksueel misbruik(t)? Blauwe Maan helpt! (07-02-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Seksueel misbruik(t)? Blauwe Maan helpt!

Seksueel misbruik(t)? Blauwe Maan helpt! (07-02-2019)

Hij werd als jongetje misbruikt binnen de katholieke kerk. Ruim 50 jaar droeg hij dit geheim met zich mee.  Toen hij uiteindelijk zijn verhaal deed bij de politie, bleek het misbruik verjaard. Jacob(68): “Ik was bloedlink. Een bankoverval verjaart, dít niet!”

Machteloos gevoel

Net als zoveel misbruikslachtoffers, zweeg Jacob jarenlang over wat er met hem was gebeurd. “Ik was er ook niet dagelijks mee bezig. Omdat ik het heel diep had weggestopt, ergens waar ik zelf niet bij kon. Tot ik op gegeven moment een stukje in de krant las over misbruik in de kerk, toen kwamen de tranen, de boosheid, en ging dat balletje rollen.” Zijn teleurstelling was groot toen het misbruik verjaard bleek. “Verdorie, ik moest íets! Want ik voelde me totaal machteloos. En zo’n beerput gaat niet zomaar weer vanzelf weer dicht.” Dus ging hij op zoek naar hulp en kwam al gauw bij Blauwe Maan terecht.

Cadeautje van Blauwe Maan

“Dankzij de hulp van Blauwe Maan ben ik het aangegaan en heb ik het een plek kunnen geven. Omdat ik er met iemand over heb kunnen praten. Iemand die er neutraal in staat, maar wél weet wat je doormaakt. En dat was zo een enorme opluchting! Ik kan dit alleen maar aanraden aan iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt. Dat geldt trouwens ook voor de lotgenotengroep van Blauwe Maan. Die heb ik persoonlijk ervaren als een cadeautje. Samen huilen, maar vooral ook samen lachen. Echt mijn maatjes! Ieder met zijn of haar eigen verhaal, maar allemaal met hetzelfde rode draadje.”

Bent u seksueel misbruikt? Of iemand die u dierbaar is? Praat erover! Meer weten? www.blauwemaan.nl

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel