Sámen stappen zetten richting een baan (05-11-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Sámen stappen zetten richting een baan

Sámen stappen zetten richting een baan (05-11-2019)

Donderdag 31 oktober was het klik- en netwerkevent van ‘Samen werkt het hier écht’. Meer dan tachtig werkgevers en werkzoekenden waren aanwezig. Werkgevers zetten samen met een kandidaat stappen. Letterlijk, want in de mooie omgeving van Beekse Bergen bespraken zij de mogelijkheden met elkaar voor iemands ontwikkeling. En dat is niet alleen het vinden van een baan.

Embleem ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen'

Het kan gaan om een snuffelstage, vrijwilligerswerk of een werkgever die zich beschikbaar stelt als ‘buddy’. Aan het einde van de middag ontvingen de werkgevers van de kandidaten een embleem voor ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Gemaakt door de kandidaten tijdens een bedrijfsbezoek aan De Makerij. Wethouder Gerrit Overmans mocht het eerste embleem overhandigen aan De Makerij. Er zijn deze middag mooie kliks ontstaan. Onze werkmakelaars begeleiden zowel werkgever als werknemer met het ‘uitwerken’ van de best passende mogelijkheid.

Samen werkt het hier écht

Het hebben van werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door omstandigheden wordt de afstand tot de arbeidsmarkt soms alleen maar groter. Daarom zijn onze werkmakelaars samen met werkgevers en andere maatschappelijke partners een programma gestart: samen werkt het hier écht. Een groep van dertig kandidaten – die grotendeels een uitkering ontvangen – worden onder de vleugels van onze werkmakelaars in contact gebracht met werkgevers. In september vond de eerste ontmoeting plaats tussen werkgevers en kandidaten. In de maanden daarna legden de kandidaten verschillende bedrijfsbezoeken af. Zij namen een kijkje in de keuken bij twaalf verschillende bedrijven en organisaties in onze gemeente om zo langzaamaan meer en meer in contact te komen met ‘het werk’.

Vragen of contact?

Bent u als werkgever enthousiast geworden en wilt u ontdekken wat u voor iemand kunt betekenen? Neem gerust contact op met onze werkmakelaar Joy Peters of participatiecoach Davina Rink via 013 505 8300 om te bespreken wat voor u de mogelijkheden zijn. Als werkgever kunt u met een kleine inspanning een groot verschil maken voor de ontwikkeling van iemand. Op www.hilvarenbeek.nl/werkmakelaar laten we u twee succesverhalen zien.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media