Permanente routebordjes verkeersexamen (13-03-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Permanente routebordjes verkeersexamen

Permanente routebordjes verkeersexamen (13-03-2019)

Misschien heeft u de bewegwijzeringsborden voor het verkeersexamen afgelopen week al zien hangen. Op 5 april is het voor de hoogste groepen van de basisscholen weer tijd voor het jaarlijkse praktijkexamen. De leerlingen kunnen dus binnenkort gaan oefenen.

Het hele jaar oefenen

Afgelopen week werden de eerste bewegwijzeringsborden voor het verkeersexamen in Diessen en Hilvarenbeek aangebracht. Vanaf komende week zijn de routes compleet. Dankzij een samenwerking tussen basisscholen en gemeente krijgen de bordjes een permanente plek en kunnen leerlingen het hele jaar oefenen.

Brabants VerkeersveiligheidsLabel

De basisscholen in onze gemeente beschikken over een Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL). Een onderdeel hiervan is het geven van verkeerseducatie aan de leerlingen. Eén van de activiteiten die elke school jaarlijks organiseert is het verkeersexamen. De leerlingen leggen hiervoor zowel een theorie- als een praktijkexamen op de fiets af. Dit jaar is dit op 4 en 5 april. Wij wensen alle leerlingen veel plezier en succes met het oefenen van het verkeersexamen!

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel