Op weg? Zet uw licht aan! (30-10-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Op weg? Zet uw licht aan!

Op weg? Zet uw licht aan! (30-10-2019)

Hoe bent u en zijn uw kinderen goed zichtbaar in het verkeer? En hoe zorgt u zelf voor goed zicht? Belangrijk om bij stil te staan, zeker nu de dagen korter worden. Gaat u op weg in de auto of op de fiets? Zet dan uw licht aan, dan komt iedereen weer veilig thuis.

Goede zichtbaarheid in het verkeer is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat het aantal fiets- en motorvoertuigongevallen bij duisternis flink afneemt als de voor- en achter verlichting goed werkt. Bij fietsers is dat helaas nog te weinig het geval. Vorig jaar voerde slechts 66% van de fietsers voor- én achterlicht. En 34% van de automobilisten kwam wel eens in gevaar door slecht zicht (bijvoorbeeld laagstaande zon). Bij 41% kwam dat door slecht zicht bij een andere automobilist.

Basisscholen Hilvarenbeek

Deze week start op de basisscholen in onze gemeente de campagne “Zet je licht aan”. Alle scholen ontvingen een pakket met fluorescerende graffiti en een sjabloon met de tekst “Zet je licht aan” die zij kunnen gebruiken op de fietspaden. Op sommige scholen vindt er een fietscontroleactie plaats.

Risico’s van onverlicht fietsen

Wethouder Ted van de Loo benadrukt het belang van goede fietsverlichting en roept ouders op om hier met hun kinderen over te praten. “Kinderen zijn zich vaak niet bewust van de risico’s van onverlicht fietsen. Dat zij zonder licht minder zichtbaar zijn, vooral tijdens de donkere maanden die voor ons liggen. Ik wil graag dat ieder kind veilig thuiskomt.”

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media