Nieuwe kinderraad geïnstalleerd (15-07-2021)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Nieuwe kinderraad geïnstalleerd

Nieuwe kinderraad geïnstalleerd (15-07-2021)

Logo Kinderraad

Op donderdag 8 juli is de nieuwe kinderraad geïnstalleerd. Vanaf het nieuwe schooljaar gaan deze kinderen aan de slag om onze gemeente nóg leuker te maken.

Wat doet de kinderraad?

De kinderen van de kinderraad maken op een leuke manier kennis met het nemen van besluiten, het voeren van een debat, het bedenken van oplossingen en werken aan politieke vraagstukken. Ook adviseren zij ‘de grote’ gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders. Zo leren ‘de volwassenen van tegenwoordig’ beter leren begrijpen wat kinderen belangrijk vinden. 

Meepraten en meebeslissen

Wij vinden het belangrijk dat kinderen meedenken, meedoen, meepraten en meebeslissen over politieke of maatschappelijke onderwerpen. Vooral over onderwerpen die voor alle kinderen uit onze gemeente belangrijk zijn. Zoals: verkeer, milieu, veiligheid, wonen, werken, armoede, onderwijs, zorg, sport, cultuur en vrije tijd. Het doel van de kinderraad is dan ook om kinderen ‘een stem te geven’ over onderwerpen die van invloed zijn op hun (latere) leven.

Afscheid huidige kinderraad

Ook namen we afscheid van huidige kinderraadsleden. Wat mogen zij trots zijn op wat ze hebben bereikt! Ondanks corona gingen zij gewoon digitaal aan de slag. Ze gingen in gesprek over kinderrechten. Adviseerden over ontwikkelde informatiekoffer ‘Alsjeoudersuitelkaar’. Schreven én produceerden zelf een rap over (on)gelijkheid. Maakten een promotiefilm voor een Minister voor Kinderen, die zelfs door de formateur in Den Haag is bekeken. Deden een klimaatspeurtocht in wijk De Elst en adviseerde over het nieuwe riool- en waterbeleid. En – wat ze zelf het gaafste vonden – ze ontwikkelde én realiseerde de eerste ont-moettuin in Hilvarenbeek: ’t Vinkenparkje! 

Vraag het de kinderraad

Wil jij in contact komen met de kinderraad? Heb jij een gaaf, bijzonder, belangrijk, slim, goed, indrukwekkend idee in het belang van kinderen? Of wil je gewoon een keer mee komen kijken? Stuur een e-mail naar kinderraad@hilvarenbeek.nl.

De trotse kinderraad 2021-2022: Saar Smolders, Suus van Lieshout, Neeltje Mangus, Burgemeester Weys, Emma Roefs, Lieke Kroot, Abel de Kort, Dries Storimans, Rutger van den Aker, Hugo Braun, Tommie Groenland, Sam Vingerhoets, Ryan Vonk.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media