Niet eens met de woz-waarde? Neem contact op (13-04-2021)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Niet eens met de woz-waarde? Neem contact op

Niet eens met de woz-waarde? Neem contact op (13-04-2021)

Eind april valt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen op de mat of is beschikbaar via uw Berichtenbox van MijnOverheid. Daarop staat ook de WOZ-waarde van uw pand of woning. Wij bepalen deze zorgvuldig. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde die vermeld staat? Neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bezwaar maken? Neem eerst contact op!

Heeft u vragen over uw belastingaanslag(en) of kloppen er gegevens niet, neem dan contact met ons op. Bent u het uiteindelijk toch niet eens met uw belastingaanslag(en)? U kunt binnen 6 weken na de datum op het aanslagbiljet een bezwaar indienen. Dat is niet ingewikkeld, u kunt dit gemakkelijk zelf doen. Dat kan online via www.hilvarenbeek.nl/belastingen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of eHerkenning voor bedrijven. U kunt ook een brief sturen naar:

De heffingsambtenaar van Gemeente Hilvarenbeek
Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

No cure no pay

Ook wij willen graag dat de woz-waarde correct is vastgesteld. Als blijkt dat hierin een fout is gemaakt, dan passen we de woz-waarde voor u aan. “WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!” Diverse bureaus verlenen onder deze slogan 'gratis' rechtsbijstand. Het klinkt mooi, maar gratis is dit niet. Het bureau dient namens u bij ons een standaard bezwaar in. Als vervolgens uw WOZ-waarde met €10.000,- wordt verlaagd, wordt uw maandbedrag daarmee slechts € 1,12 per maand lager.

De gemeente moet het bureau vervolgens een flinke vergoeding betalen voor geleverde diensten, variërend van €250,- tot ruim €700,-. Dit kostte de Nederlandse gemeenten in 2019 ruim 12 miljoen euro. Kosten die gemeenten betalen van uw belastinggeld. Geld dat is bedoeld voor belangrijke dingen binnen onze gemeente. Bijvoorbeeld een schone openbare ruimte en onderhoud van groenvoorzieningen. Dien uw bezwaar daarom zelf in!

Vragen of meer informatie

Voor meer informatie en veelgestelde vragen over de gemeentelijke belastingen kunt u terecht op www.hilvarenbeek.nl/belastingen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij of bent u het niet eens met de woz-waarde? Neem dan contact met ons op via (013) 505 8300 of belastingen@hilvarenbeek.nl.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media