Monumentenwandeling door centrum Hilvarenbeek (17-04-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Monumentenwandeling door centrum Hilvarenbeek

Monumentenwandeling door centrum Hilvarenbeek (17-04-2019)

Donderdag 11 april om 15.30 uur onthulden Heemkundige kring Hilvarenbeek, Hilvarenbeek Infopunt en gemeente Hilvarenbeek op feestelijke wijze de attentietegels van de nieuwe monumentenwandeling. In het centrum van Hilvarenbeek liggen elf attentietegels die in tekst en met foto’s de wandelaar informatie geven over de historie van de monumenten.

Informatiebordjes vervangen

Tot voorkort gaven enkel de bruine ANWB-bordjes informatie over de rijksmonumenten op en nabij de Vrijthof. Enkele bordjes worden op korte termijn vernieuwd. De Heemkundige kring, Hilvarenbeek Infopunt en gemeente Hilvarenbeek besloten om daarnaast enkele bordjes te vervangen door attentietegels.

Geschiedenis van monumenten

De attentietegels laten wandelaars op een verrassende wijze kennismaken met de geschiedenis van monumenten en straatbeelden. Het verleden wordt teruggehaald met een pakkende historische foto en interessante informatie. Als extraatje bevat iedere tegel een QR-code die via de smartphone toegang geeft tot veel meer beelden en informatie. Zo vertellen de tegels belangrijke verhalen van Hilvarenbeek. Over onder meer gemeentehuis, lindeboom, Andreaskerk, de voormalige openbare school, Platte Beek, brouwerij de Roos en de schorsmolen. Verhalen dus over besturen, onderwijs, arbeiderswoningen, sigaren maken, bier brouwen, schors malen, over de dekanij, welgestelde pastoors en dorpsartsen.

Unieke toevoeging

Wethouder Ted van de Loo (recreatie en toerisme): “Onze gemeente kent al een groot aanbod aan wandelroutes, maar de monumentenwandeling is een unieke toevoeging. Het laat bezoekers de mooie cultuurhistorie van Hilvarenbeek zien; een aantal unieke en markante plekken. Ik nodig dan ook iedereen uit om de route eens te lopen!” De elf tegels en bijbehorende verhalen zijn met elkaar verbonden door een wandeling van ruim één kilometer. Bij Hilvarenbeek Infopunt (Vrijthof 11) ligt de route klaar.

Vragen en contact

Heeft u vragen? Stel ze gerust aan Hilvarenbeek Infopunt via info@bezoekhilvarenbeek.nl.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel