Lichtpuntjes voor de toekomst (06-01-2021)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Lichtpuntjes voor de toekomst

Lichtpuntjes voor de toekomst (06-01-2021)

In de Hilverbode van 6 januari blik burgemeester Weys traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar en vooruit naar het nieuwe jaar. Lees hier zijn boodschap.

Lichtpuntjes. Ze zijn er in het groot, ze zijn er in het klein. Ze geven sfeer en warmte. Ze zijn van onschatbare waarde. We moeten ze koesteren. Om te weten dat er hoop is en om te weten dat we er niet alleen voor staan. In onze gemeente heb ik de afgelopen maanden tal van lichtpuntjes gezien. In de mooie kerstverlichting die je overal in de kernen tegenkomt. Maar vooral in mensen, die oog hebben gehouden voor elkaar tijdens deze donkere dagen. En dat leidde tot een groot aantal mooie initiatieven in onze gemeente.

2020. Dat jaar verliep anders dan we dachten. In februari werd ik geïnstalleerd als burgemeester. Wat ik toen nog niet wist, is dat we al snel een moeilijke periode in zouden gaan. Een periode met vaak veel onzekerheid, teleurstelling en verdriet.

Ondanks dat is mijn gezin hier heel warm ontvangen in Hilvarenbeek. Door de vele fijne contacten voelde Hilvarenbeek al snel als thuis. Intussen ben ik meerdere keren in de dorpen op bezoek geweest. Hebben we elkaar gesproken over wat er goed gaat en wat er beter kan. Ik ontmoet in iedere dorpskern mensen die bereid zijn om er samen de schouders onder te zetten. Die kracht, om problemen te bespreken en sámen naar oplossingen te kijken, vind ik erg bijzonder en echt uniek.

Lichtpuntjes. Als je goed om je heen kijkt, zie je ze overal. In dat meisje dat haar klasgenootje appt om te vragen hoe het gaat in thuisquarantaine, in degene die een extra oogje in het zeil houdt bij zijn alleen wonende buurman, in degene die wat vaker gaat wandelen met haar vriendin zodat zij haar hart kan luchten, in die kleinzoon die een tekening voor zijn oma maakt, in die ondernemer die creatieve manieren bedenkt om te blijven ondernemen, in die broer die boodschappen doet voor zijn zieke zus, in die leerkracht die ervoor zorgt dat het onderwijs (online) door kan blijven gaan en in die verpleegkundige die elke dag opnieuw beschermende kleding aantrekt.

Een groot aantal mensen heeft tijdens de feestdagen een geliefde moeten missen. Families moesten - onder andere omstandigheden dan ze graag hadden gewild - afscheid nemen. Hen wens ik dit jaar extra lichtpuntjes toe.

Het komend jaar staat ook onze organisatie voor uitdagingen. Zoals woningbouw, bezuinigingen, goede zorg en de energietransitie. Wij gaan ons er met volle kracht samen met u voor inzetten! We zorgen daarbij dat iedereen in onze gemeente ‘mee kan doen’ en onderdeel blijft van de samenleving. Laten we met elkaar in gesprek blijven. Over de leuke dingen, maar ook over de minder leuke dingen. Zodat we van elkaar weten wat we belangrijk vinden.

Ik hoop dat we in 2021 weer de dingen mogen doen waar we zo van genieten. Elkaar een spontane knuffel geven, op een terrasje zitten, een evenement bezoeken of langs de lijn staan van je favoriete sportwedstrijd. Tot het zover is, laten we ons niet klein krijgen. We kunnen uitdagingen aan. Al die lichtpuntjes in onze gemeente maken dat ik het vertrouwen heb dat we hier samen sterker uitkomen.

Ik wens iedereen veel gezondheid, liefde én lichtpuntjes toe in 2021!

Evert Weys,
Burgemeester Hilvarenbeek.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media