Langer thuis wonen met blijvers- of verzilverlening (28-08-2019)

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten > Langer thuis wonen met blijvers- of verzilverlening

Langer thuis wonen met blijvers- of verzilverlening (28-08-2019)

U woont al jaren met veel plezier in uw (huur)woning. Het liefst geniet u nog jaren van uw gezellige buurt, mooie tuintje en vertrouwde uitzicht. Maar u merkt dat traplopen niet meer zo gemakkelijk gaat als vroeger. Een douche of slaapkamer beneden of een drempelvrij huis zouden het leven veel eenvoudiger maken. Een blijvers- of verzilverlening helpen u om deze of andere aanpassingen te realiseren zodat uw woning klaar is voor de toekomst.

Blijvers- of verzilverlening?

Met de blijverslening leent u geld tegen een lage rente om aanpassingen te doen aan uw woning. Zo maakt u uw woning klaar voor de toekomst en kunt u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven.

De verzilverlening is bedoeld voor woningeigenaren met een overwaarde op hun huis. U neemt een deel van de overwaarde van uw woning op en gebruikt deze om aanpassingen te doen aan uw woning. Tijdens de looptijd betaalt u geen rente en lost u niets af. De lening en verschuldigde rente lost u af na verkoop van de woning of bij het overlijden van de laatst overgebleven partner.

Meer informatie of vragen?

Vanaf dinsdag 3 september kunt u elke eerste maandag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur terecht op het inloopspreekuur over de mogelijkheden van langer thuis wonen waaronder de blijvers- en verzilverlening. Het spreekuur vindt plaats in CC Elckerlyc, ook als u geen lid bent van de KBO bent u van harte welkom.

Op onze website www.hilvarenbeek.nl/blijverslening of www.hilvarenbeek.nl/verzilverlening vindt u meer informatie en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een lening. Weet u niet zeker of u aan de voorwaarden voldoet of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op met Dennis Elberts van de gemeente via (013) 505 8300 of d.elberts@hilvarenbeek.nl.

Inloopspreekuur KBO

Voor hulp bij het indienen van de aanvraag kunt u vanaf dinsdag 3 september terecht op het inloopspreekuur van de KBO. Het inloopspreekuur is gericht op de mogelijkheden van langer thuis wonen en vindt vanaf dat moment iedere eerste dinsdag van de maand plaats tussen 19.00 en 20.00 uur in CC Elckerlyc. Er is een vrije inloop, u hoeft geen lid te zijn van de KBO. Tot die tijd kunt u voor advies bellen of mailen naar Cock aan het Rot via 0651435891 of cockaanhetrot@gmail.com of Wijnand Bles via 0620276140 of wambles@planet.nl

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media